Slaget alle tapte

RABALDERET

rundt John Carew og landslagsledelsen fylles med så mange uinteressante nyanser og håpløse bagateller at det ikke vil forundre meg om det til slutt er et internpostbud i NFF som får skylda.

MULIG

invitasjonen fra Carew til Semb ble liggende i posthaugen på Ullevaal noen timer for lenge. Poenget er at den ble sendt minst en måned for seint. Dermed er også konflikten å betrakte som uløselig, dessverre.

MAN KAN

diskutere fotballforbundets umiddelbare reaksjon overfor Carew etter slagene mot Riise. Men i etterkant av hjemsendelsen er det utelukkende Carew og hans rådgiver som har forsterket konflikten og forsuret mulighetene for en løsning.Landslagssjef Semb tok initiativ til en dialog ganske umiddelbart. Carew svarte aldri - og forble taus helt til han hudflettet Semb gjennom Dagbladet, VG og TV2 i Roma en måned seinere.

PÅ DET

tidspunktet var Carew kneskadd og langt unna spilletid for Roma. Et Play Off var en fjern tanke - av rent helsemessige årsaker. Det var enkelt å si nei til Norge. Og i frustrasjonen over å gå rundt med en kneskade i en ny klubb, kostet det lite å forsterke inntrykket av å ha blitt urettferdig behandlet av Semb.

MEN NÅ SMILER

livet til Carew igjen. Han er frisk, han fikk 15 minutter og en scoring for Roma i helga, Norge trakk hans tidligere fotballhjemland i Play Off - og tilfeldigvis skal kampen spilles på hans gamle hjemmebane i Valencia.

Og omsider kom også initiativet. Korrekt formulert av rådgiveren, advokat Flod, og avlevert i resepsjonen hos NFF. En framgangsmåte verdig en advokat, men svært utypisk Carew. Og slett ikke med ønsket utfall.

JEG TROR

jeg kan stille følgende banale spørsmål på vegne av alle som har fulgt denne saken:Hvorfor i all verden kunne ikke Carew ringt til Semb? Eller sendt en tekstmelding?

Jeg tipper Carew kan gjøre med en mobil det Zlatan Ibrahimovic kan gjøre med en appelsin.

Med en slik enkel tilnærming to grunnleggende vennligsinnede karer imellom, og med alle mer perifere aktører på god avstand, ville denne saken blitt løst i løpet av noen timer.

Nå blir den det aldri.