Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slaget om England

Arsenal eller Manchester United? I kveld skal det avgjøres hvem som tar ligagullet i Premier League. I sentrum av manesjen: Roy Keane og Patrick Vieira.

MANCHESTER (Dagbladet): - Roy elsker denne typen kamper. Det kommer til å være dueller overalt på banen, mann mot mann, slikt passer ham perfekt, sier Alex Ferguson til Sky Sports.

United-kapteinen har fått mye kritikk de siste ukene for manglende fightervilje. Men selv Arsenals egen midtbanegeneral, Patrick Vieira, mener at iren fortsatt tilhører den absolutte toppklasse.

- Roy har hatt mange skader, kanskje har det tatt litt tid å komme tilbake. Men det er ingen tvil om at han fortsatt er en av de aller beste.

- Vinner igjen

- Duellen mellom oss blir viktig, selvsagt. Men det er også mange andre viktige dueller. Vi har stor selvtillit, vi har slått dem før og vet vi kan gjøre det igjen, sier Vieira til The Sun.

Selv roses han opp i skyene av Ryan Giggs.

- Ingen av oss tror på at han ikke vil spille denne kampen. Han er like viktig for Arsenal, som Keane er for oss. De kommer til å lappe ham sammen, sier den walisiske lynvingen.

Kampen før kampen

De to midtbanegigantene har begge vært plaget med skader før seriefinalen. Vieira har hatt et trøblete kne den siste måneden, og hinket ut av semifinalen mot Sheffield United søndag. Dagen før kastet Keane inn håndkleet med ei lårhøne mot Newcastle.

Fortsatt er det ikke endelig bekreftet at duoen spiller fra start i kveld. Men trolig er usikkerheten rundt lagoppstillingen mest av alt en del av ordkrigen mellom de to managerne.

- Roy er fortsatt hoven. Han skal testes før kampen, var det eneste Ferguson ville si på gårsdagens pressekonferanse.

Ubeseiret

Så hvem kommer til å ta hjem ligagullet? Arsenal har definitivt et enklere kampprogram i sesonginnspurten. De har også hatt godt tak på rivalen under Arsène Wengers ledelse. Men det er Manchester United som er formlaget.

Fergies mannskap har ikke tapt i ligaen siden før nyttår. Seieren over Newcastle ga tabelltopp før kveldens oppgjør. Med ny triumf i kveld vil de røde øke forspranget til seks poeng, med en kamp mer spilt.

- Bragd

- Jeg har hele sesongen sagt at dersom vi kunne være i nærheten av Arsenal før denne kampen, så ville vi ha en sjanse. Nå er vi foran dem, sier Ferguson.

- Vinner vi ligagullet, er det den største bragden spillerne mine har gjort noensinne, fordi det skal mye til å hente igjen åtte poeng på Arsenal.

- Men ingenting avgjøres i dag uansett, ettersom det fortsatt vil være kamper igjen. Men med seier vil vi være veldig godt på vei, sier Alex Ferguson.

HÆRFØRER: For annen sesong på rad kan Patrick Vieira og Arsenal vinne «The Double» - serie og cup.
HÆRFØRER: Roy Keane og Manchester United kommer til Higbury full av selvtillit etter 6-2-seireren over Newcastle.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media