Slagsmål under skandalekamp: - Traumatisk

En fotballspiller er politianmeldt for grov vold etter at en slåsskamp brøt ut. Nå varsles det enda en anmeldelse, denne fra motstanderlaget.

BARKET SAMMEN: Et slagsmål under en fotballkamp i Telemark etterforskes nå av politiet. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

Mot slutten av en fotballkamp i Telemark brøt kaoset ut. En rekke spillere skal ha begynt å slåss underveis i oppgjøret. Det skal ha blitt utvekslet både spark og slag, ifølge kilder Dagbladet har snakket med.

En video som Dagbladet har fått tilgang til, viser deler av hendelsen.

Tirsdag opplyste det ene laget at de hadde politianmeldt en spiller for grov vold etter at en av deres spillere skal ha blitt slått ned.

- Det er kjempesynd og trist hele greia. Vi har kontaktet kretsen og har varslet NFF via deres varslingssystem for trusler og vold. Vi har politianmeldt en spiller, sier daglig leder i klubben som var oppført som hjemmelag under kampen, til Dagbladet.

Bortelagets nestleder varslet torsdag at det også går mot anmeldelse fra deres side på bakgrunn av at en av deres spillere også skal ha blitt slått i ansiktet.

- Det er diskutert i klubben og det går nå mot anmeldelse, sa nestlederen til Dagbladet.

Spilleren forteller selv at han opplevde situasjonen som traumatisk:

- En fra hvert lag starter og krangle, så strømmer spillere fra begge lag bort. Mye skjer, og han ene spilleren kneer min lagkamerat i ansiktet mens han ligger nede. Før jeg vet ord av det slår den samme personen meg to til tre ganger med knyttneven sin. Jeg har nå synlige skader i ansiktet, og opplevde situasjonen som svært traumatisk, hevder vedkommende.

- Kaos

Hjemmelagets daglige leder var til stede under kampen.

- Hva skjedde?

- Det blir bare kaos, så ser jeg at en spiller kommer løpende og meier ned en annen spiller, beskriver han overfor Dagbladet.

Dagbladet har valgt å anonymisere lagene av hensyn til at spillere under 18 år skal ha vært delaktige.

- Hvordan går det med spilleren din som skal ha blitt slått?

- Det går bra. Han har litt hevelser, men fikk ikke noen store skader.

Totalt skal det ha blitt delt ut fire røde og ti gule kort i løpet av kampen.

- Det var veldig mange tilskuere på kampen, så det er ikke bra at dette har skjedd. Dette skal ikke oppstå på en fotballbane, sier den daglige lederen, som forteller at de har kontaktet kretsen for bistand.

Undersøker

Telemark fotballkrets sier de undersøker hva som har skjedd.

- Vi prøver å få oversikt over hendelsesforløpet i samarbeid med politi, klubbene og dommere. Vi må få en grundig saksbehandling på hendelsen, sier daglig leder i Telemark fotballkrets, Gaute Brovold, til Dagbladet.

Brovold forteller at de har hatt tett dialog med klubbene og politiet etter kampen.

- Dette er en svært opprørende og trist sak.

- Beklager

Nestleder i klubben med den anmeldte spilleren sier de har vært i møte med motstanderklubben og kretsen.

- Jeg var der for å beklage for de spillerne våre som gikk for langt.

Nestlederen var ikke til stede under kampen.

- Vi vet ikke i detalj hva som har skjedd, men basert på de forklaringene vi har fått så stiller vi oss bak anmeldelsen, men vi må ta et forbehold om at vi ikke helt vet hva som har skjedd. Og vi vil komme politiet i møte, sa han til Dagbladet tirsdag kveld.

Torsdag hadde klubben gjennomført sin interne rapport og kommet fram til at de kommer til å komme med sin egen nevnte anmeldelse.

- Det har kommet rapporter om slag fra begge lags spillere. Vi har en spiller på vårt lag som har hevelse i et kinnbein og det tyder på at noe galt har skjedd, framholder nestlederen.

- Blir utestengt

Klubben har også bestemt seg for å utestenge spilleren på deres lag som har blitt politianmeldt.

- Han har blitt utestengt på kort sikt og så må vi vurdere videre sanksjoner på lang sikt. Vi er opptatt av å ha en god og ryddig prosess. Vi ønsker ikke å felle en langvarig dom før vi har all info, sier nestlederen.

Han sier kretsen var sjokkert over hendelsen.

- De håpet at det kunne løses på en så god måte som mulig. Og de er opptatt av at klubbene tar dette med største alvor. Vi tar helt avstand fra de handlingene som skjedde på banen. Vi mener at slike ting ikke hører hjemme på en fotballbane eller andre steder.

Dagbladet har ikke lykkes i å komme i kontakt med politiet i forbindelse med saken. Ifølge Telemarksavisa har politiet har allerede startet med avhør av mistenkte spillere etter kampen.

- Noen er avhørt som mistenkt i saken, opplyser leder for aktuell forebyggende avdeling i politiet i området, Tor-Ragnar Steffensen til avisa.

Så langt er ingen siktet for vold etter oppgjøret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer