Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballandslaget

Slakt og raseri etter Norge-tap

Fotball-Albania føler seg ydmyket: - Jeg fikk en dårlig smak i munnen, sier tidligere midtstopper. I den ellevte kampen under Lägerbäck så vi litt av Island i Norge.

NORGE STERKEST: Omar Elabdellaoui (t.h.) i duell med Albanias Eros Grezda. Norge vant til slutt 1-0. Foto: NTB scanpix
NORGE STERKEST: Omar Elabdellaoui (t.h.) i duell med Albanias Eros Grezda. Norge vant til slutt 1-0. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Albania - Norge 0-1

ELBASAN (Dagbladet): Norge leverte en av sine beste forestillinger under Lars Lagerbäck da Albania ble slått 1-0 mandag kveld. Innbytter Sigurd Rosted ble helt med heading i mål etter 70 minutter.

Omsider har Lagerbäck klart å få til noe som minner om Island. Aggressivt forsvarsspill og variasjon i angrep. Verre er det med stemningen i Albania etter privatlandskampen. Supporterne fikk se et lag i fryktelig forfatning. Og etterpå lot ikke kritikerne vente på seg:

- Vi hadde ingen nytte av denne kampen. Det er en av de svakeste prestasjonene til landslaget, sier tidligere Albania-trener Astrit Hafizi, ifølge nettavisen lapsi.al.

GLAD: Sigurd Rosted jubler etter å ha scoret det avgjørende målet mot Albania på Elbasan Arena.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GLAD: Sigurd Rosted jubler etter å ha scoret det avgjørende målet mot Albania på Elbasan Arena. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

På forhånd summet det av optimisme på hovedtribunen. Elegante damer med Melodi Grand Prix-utseende og folk som ubesværet fyrte opp en røyk, hadde lave skuldre og høye forventninger til det som skulle skje. Hafizi reagerer på valget til trener Christian Panucci:

- Hvorfor startet han med spillere i førsteelleveren som ikke spiller i klubbene sine? Norge framsto som et balansert lag.

- Så vekk

Tidligere midtstopper Ervin Fakaj, som spilte 25 kamper for Albania, stiller seg i køen av folk som svinger pisken:

- Jeg likte ikke første del av kampen. Måten vi tilnærmet oss spillet på var bleikt. Motstanderen var aggressiv fra første stund. Jeg fikk en dårlig smak i munnen, erklærer Fakaj.

- Vi taklet ikke motstanderen. Ingen tok ansvar. Spillerne så vekk, sier tidligere landslagsspiller Luan Pinari.

- Albania prøvde å svare etter baklengsmålet. Men skudd fra distanse truet ikke keeperen deres i det hele tatt, skriver supersport.al.

- Ikke fornøyd

Trener Christian Panucci erkjenner at det ikke var godt nok. Én ting er resultatet. Men først og fremst var det prestasjonen bak som bidrar til sende renommét hans ett hakk nærmere stupet.

- Først spilte vi 4-3-3, deretter 4-3-1-2. Men vi skapte veldig lite gjennom hele kampen. Vi fikk noen positive og negative svar. To spillere fikk debuten sin, men motstanderen lot oss ikke komme inn i kampen, sier han, ifølge nettavisen newsbomb.al.

Treneren med ei fortid i Real Madrid fortsetter:

- Hvorfor jeg ikke kalte inn andre spillere? Jeg har ikke 200 spillere til disposisjon.

3000 tilskuere

Bare rundt 3000 tilskuere hadde tatt turen til Elbasan Arena. På forhånd ble det sagt at høye billettpriser skremte vekk folk. I tillegg boikotter supporterklubben TKZ landskamper for det de hevder er overdreven maktbruk fra politiet.

Og ett moment til: I går var været dårlig. På ett tidspunkt regnet det i bøtter og spann over stadion.

SELFIE: Denne kvinnen spurte Martin Ødegaard om en selfie på vei ut av stadion. Foto: Tore Ulrik Bratland
SELFIE: Denne kvinnen spurte Martin Ødegaard om en selfie på vei ut av stadion. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Akkurat der og da var prestasjonen til Albania-trener Christian Panucci den mest imponerende.

På tribunene uten tak søkte flere tilskuere ly under tribuneanlegget. Panucci sto på sidelinja i dressbukse og jakke, selv om det høljet ned. Muligens ligger det et signal i en slik opptreden også.

Flere av de norske spillerne fikk god karakter på Dagbladets spillerbørs etterpå. Martin Ødegaard var blant spillerne som definitivt vil bli kalt inn til neste samling.

- Jeg synes vi var veldig positive defensivt. Vi slapp omtrent ikke til en eneste sjanse. Vi skapte nok til å vinne med mer enn ett mål, men effektiviteten manglet. Utover det syntes jeg at vi var solide.

I juni

Ødegaard fortsetter:

- Vi må prøve å drepe kamper som i utgangspunktet er jevne.

Norges to neste treningskamper er mot Island og Panama i juni. Deretter starter Nations League i september. Møtene med Kypros, Bulgaria og Slovenia gir en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til EM-sluttspillet i 2020.

Den ordinære kvalifiseringen finner sted i 2019.

- Spillerne har tatt mer ansvar, de snakker mer i garderoben og vi stiller krav til hverandre på en annen måte enn tidligere, sier Lars Lagerbäck til fotball.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling