Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slakt tente Berg

Henning Berg (34) likte det ikke. Men den beinharde kritikken gjorde ham til en bedre spiller.

Nå er kapteinen den pålitelige klippen for Nils Johan Semb.

- En stund ble jeg helt slaktet i enkelte aviser selv om jeg bare gjorde en middels landskamp. Det tente meg skikkelig. Nå gjør jeg alt for å spille veldig bra. Da kan ingen slakte meg, sier Henning Berg til NTB.

- Personlig fikk jeg økt motivasjon til å være bra ute på banen. Slik var kritikken mot meg nyttig. Vi må bare leve med at alle ikke synes vi spiller så bra. Det er positivt at så mange er så opptatt av landslaget.

- Jeg er ikke raskest, sterkest eller best teknisk. Men jeg skjønner fotball og taktikk. Der har jeg min styrke, sier Berg.

Det er en måned til storkampen mot Danmark. Selv ikke en rutinert kar som Berg kan skjule forventningen til kvelden i Parken.

- Det er en skikkelig «højdare». Det finnes ikke særlig viktigere landskamp enn det.

Denne uka pendler han igjen noen ganger til Blackburn. Turene kan bli de siste. Søndag venter et følelsesladd farvel med lagkameratene.

- Jeg vil veldig gjerne spille en sesong til i England. Men det kan like gjerne ende med at det ikke blir noe av. Etter at TV-inntektene ble mindre, er klubbene blitt mer forsiktige. Og avgjørelsen kan først komme i juli. Vi får se, sier Berg.

Han er inne i sitt siste landslagsår også.

- Etter et eventuelt EM er det definitivt slutt. Jeg føler at vi har en tropp som kan lykkes med å score mål også i sluttspillene. Vi kan like godt starte treningen nå.

(NTB)

FERDIG I BLACKBURN:</B> Henning Berg håper han får tilbud fra en annen engelsk klubb.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media