Slakter Alfie: - Følg reglene

Alfie Haaland flytter til Sveits. Det vekker politiske reaksjoner.

FÅR KJEFT: Både Arbeiderpartiet og Rødt kommer nå med krass kritikk av Alfie Haaland etter at den tidligere landslagsspilleren – og faren til Erling Braut Haaland – har flyttet til Sveits. Foto: AFP / NTB
FÅR KJEFT: Både Arbeiderpartiet og Rødt kommer nå med krass kritikk av Alfie Haaland etter at den tidligere landslagsspilleren – og faren til Erling Braut Haaland – har flyttet til Sveits. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både Arbeiderpartiet og Rødt kommer nå med krass kritikk av Alfie Haaland etter at den tidligere landslagsspilleren – og faren til Erling Braut Haaland – har flyttet til Sveits.

Dagbladet avslørte i går at Haaland meldte flytting til Sveits 5. mai.

- Det er provoserende at en fotballmillionær stikker fra skatteregningen samtidig som mange barn blir tvunget til å slutte i idrett fordi de ikke har råd. Også Alfie Haaland må følge spillereglene i det norske skattesystemet, sier Marie Sneve Martinussen, stortingsrepresentant og nestleder i Rødt, til Dagbladet.

Ber om handling

- Saken aktualiserer at regjeringen må få ballen i mål og få innført utflytningsskatt. Fellesskapet går glipp av milliarder av skattekroner på at rike flyr til Sveits før de har betalt skatten de skylder fellesskapet.

Dagbladet har søkt Alfie Haaland - uten hell. Kritikken får gjenhør også i Arbeiderpartiet.

- Alfie Haaland har tjent seg rik fordi fellesskapet har stilt opp for ham og for sønnen hans i alle år. Takket være den norske idrettsbevegelsen har det vært mulig for dem begge å trene, spille fotball og bygge karrieren sin. Det er noe virkelig umusikalsk når takken for den innsatsen er å flytte til et av verdens aller verste skatteparadis, sier Agnes Nærland Viljugrein, 1. vara på Stortinget for Oslo Arbeiderparti, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer