Molde slo Lillestrøm

Slakter Åråsen-matta: - Har ikke noe med fotball å gjøre

Erling Knudtzon senket gamleklubben.

DUELL: Det ble lite finspill i kampen mellom Lillestrøm og Molde. Foto: NTB scanpix
DUELL: Det ble lite finspill i kampen mellom Lillestrøm og Molde. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Lillestrøm - Molde 0-2 (0-0)

Det var en delvis brun og litt humpete bane som møtte spillerne under mandagens oppgjør mellom Lillestrøm og Molde.

Åråsen-matta har sett bedre dager, og lagene slet med å få spillet til å flyte. Den første omgangen var preget av mange høye, lange baller og Ruben Gabrielsen så oppgitt ut da underlaget sviktet under beina hans og han sklei på rumpa da han skulle klarere ballen.

Det skulle ta hele 40 minutter før et av lagene fikk til et skudd på mål, noe som vitner om vanskelige spilleforhold. Den svenske stjernespissen Markus Rosenberg kalte alle kunstgressbanene i Skandinavia «en skam» i et intervju med Aftonbladet i helga, men fotballekspert Morten Langli er ikke så sikker på om spilleren hadde sagt det samme om han hadde sett kampen mellom LSK og Molde.

- Markus Rosenberg får ta en titt på matta på Åråsen. Kanskje han støtter kunstgress likevel. Har ikke noe med fotball å gjøre. Private gressplener i hele nabolaget, er grønnere og jevnere enn spilleflaten til LSK, skrev Langli på Twitter.

ORDKRIG: Ruben Gabrielsen mener Rosenborg er kjedelige. Eirik Horneland mener Molde-spilleren ikke kan vurdere hva som er god eller dårlig fotball. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Kristoffer Løkås / Dagbladet. Vis mer

Kritikk

«Åråsen trenger kunstgress».

«Potetåker!»

«Useriøst», var bare noen av reaksjonene blant folk på sosiale medier om Åråsen-gresset.

Heller ikke trenerne eller spillerne virket spesielt imponerte da de ble intervjuet av Eurosport i pausen.

- Det innbyr ikke til så veldig mye klikk-klakk, det blir mer humpetitten. Det er krig utpå her, var Molde-trener Erling Moes dom etter de første 45 minuttene.

- Det er ikke noe særlig til fotballspill her, sa LSK-kaptein Frode Kippe.

Hjemmelagets beste mulighet da Thomas Lehne Olsen stormet inn i bakrommet midtveis i omgangen. Spissens avslutning gikk imidlertid en liten meter til side for mål. Det eneste skuddet som gikk på mål sto Magnus Wolff Eikrem for. Midtbanespilleren banket til fra 17 meter, men Marko Maric fikk en hanske på ballen.

Senket gamleklubben

Heller ikke andre omgang ble det bydd opp til festfotball. Våren har ankommet Norge og sola skinte, men finspillet lot vente på seg.

Til slutt fikk likevel Molde hull på byllen. En lang ball ble stusset ned til Ohi Omoijuanfo, som fikk spilt videre til Wolff Eikrem. Midtbanespilleren klemte til og ballen suste inn i nettet bak Maric.

MÅL: Molde-spillerne jubler for scoring. Foto: NTB scanpix
MÅL: Molde-spillerne jubler for scoring. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kun minutter etter, holdt LSK på å utlikne på direkten. Kristoffer Ødemarksbakken slo ballen inn i feltet til Lehne Olsen, men avslutningen hans gikk via Kristoffer Haraldseid og like utenfor mål.

I stedet var det tidligere Lillestrøm-spiller Erling Knudtzon som doblet fem minutter før slutt. Angriperen ble spilt gjennom av Wolff Eikrem, rundet keeper, og trillet ballen i mål. Feiringen var behersket, men det var Molde som til slutt kunne juble for tre poeng.