KRITIKK:  Martin Ødegaard har de siste ukene fått en smule pepper for innsatsen i Real Madrid Castilla. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KRITIKK: Martin Ødegaard har de siste ukene fått en smule pepper for innsatsen i Real Madrid Castilla. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Slakter avis som hevder publikum pep på Ødegaard

- Frustrerende å lese.

(Dagbladet): Søndag var en gjeng fra den norske supporterklubben til Real Madrid på plass da Martin Ødegaard (16) og Castilla spilte kamp mot Tudelano. Ødegaard ble byttet ut etter 65 minutter - til spredt buing på tribunen, meldte den spanske avisa AS.

- Det stemmer ikke i det hele tatt, mener Bendik Eftang, som satt ringside på stadion med navnet Alfredo Di Stefano.

AS har hatt flere kritiske artikler på Ødegaard de siste ukene. Nå slår de norske supporterne tilbake.

- Piping? Det er frustrerende å lese. Vi var ti stykker fra supporterklubben som satt ganske sentralt på stadion. Ingen av oss hørte piping, sier Eftang, som er redaktør for nettsida realmadrid.no.

- Det virker som om avisa er ute etter Ødegaard.

Sterkt merkenavn Eftang mener at spanske medier ikke klarer å se Ødegaard i en sammenheng. Gutten er bare 16 år. Han er kjøpt inn for å utvikle seg, og forhåpentligvis bli Real Madrid-spiller på sikt.

Men allerede nå - etter tre måneder i klubben - begynner avisene å lage kok rundt nordmannen, og mener at han ikke overbeviser nok. Samtidig er det ikke akkurat en hemmelighet at Real Madrid ikke er en vernet bedrift. Sammen med Manchester United og Barcelona har klubben det sterkeste merkenavnet i fotballverdenen.

Sånt blir det nødvendigvis fokus på.

Eftang sier:

- Håpet var å møte Martin. Derfor forsøkte vi å kontakte faren i forbindelse med kampen. Men han hadde ikke med seg telefonen med sitt norske nummer på kampen. Først etterpå så han henvendelsen vår.

- Martin spilte ingen god kamp mot Tudelano. Men jeg tror det er lite sannhet i det som blir sagt - at han nekter å trene med B-laget, og så videre. Han er 16 år, og naturligvis vil han variere i prestasjonene. Men søndag handlet det ikke bare om Martin. Hele kollektivet til Castilla sviktet. Det var mange som ikke hadde dagen, sier Eftang om 1-1-kampen.

God stemning - Hvordan opplevde du stemningen på Alfredo Di Stefano?

- Den var overraskende god. Det var skikkelig lokalstemning. Det er kanskje noe du savner på Santiago Bernabéu. Jeg ble overrasket.

Han fortsetter:

- Det var også mange nordmenn på kampen. Vi møtte andre guttegjenger, og til sammen var det kanskje rundt 30-40 nordmenn på kampen.

Supporterne ble også intervjuet av avisa Marca, noe du kan se på denne lenka.

Kvartfinale I dag får Ødegaard muligens anledning til å ta en pust i bakken, og hygge seg med en fotballgodbit i den spanske hovedstaden. Atlético Madrid tar imot Real Madrid på ærverdige Vicente Calderon. Vi snakker om første kamp i kvartfinalen i Champions League.

I morgen har AS sikkert litt andre ting enn Ødegaard å skrive om ...