Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slakter både Liverpool og Leicester: - Bør bøye hodene i skam

Jamie Carragher og Gary Neville er ikke nådige. 

SVAK FORESTILLING: Liverpool spilte en svak kamp mot Leicester i går. Foto: Robbie Stephenson/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SVAK FORESTILLING: Liverpool spilte en svak kamp mot Leicester i går. Foto: Robbie Stephenson/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Leicester hadde ikke scoret et eneste mål i ligaen i 2017 før de møtte Liverpool i går (seks kamper). Forrige uke ble også manager Claudio Ranieri sparket, ni måneder etter at han ledet dem til et sensasjonelt Premier League-gull.

Det så ut til å ha gjort nytten, for Leicester så tidvis ut som fjorårets seriemestere mot Jürgen Klopps mannskap. Etter 90 minutter med fotball hadde Leicester kommet seg over nedrykkstreken, mens Liverpool ble ytterligere akterutseilt i kampen om Champions League-billett.

Revene ga seg ikke før det sto 3-1 på måltavla, etter at Philippe Coutinho skaffet de røde et trøstemål 20 minutter før slutt. Den forestillingen reagerer Sky Sports-ekspert Jamie Carragher på.

- Leicester var fantastiske, helt suverene i kveld. Men de vant kampen ved å vise energi, låse motstanderen, spille fryktelig og være vanskelig å spille mot, sier Jamie Carragher på Monday Night Football på Sky Sports.

- Det er ikke taktikk, det er ikke fordi du har fantastiske spillere. Det er noe inni deg, sier Carragher, som mener det er rettferdig at det blir stilt spørsmål ved Leicesters engasjement.

KRITISK: Jamie Carragher. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
KRITISK: Jamie Carragher. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Skammelig

Han mener at spillerne på begge lag burde skamme seg.

- Jeg har sett fotball i veldig, veldig lang tid og jeg tror aldri jeg har sett en fotballkamp hvor to lag burde bøye hodene i skam. Liverpool for hvor dårlige de var, og Leicester for hvor gode de var etter en dårlig periode, bare ved å vise innsats og engasjement, sier Carragher.

Den tidligere Liverpool-stopperen mener at gårsdagens innsats viser at Leicester-spillerne ikke gjorde nok for sparkede Claudio Ranieri. Tidligere Manchester United-spiller Gary Neville er enig med sin makker.

- Det er vanskelig å forklare. Det er ikke mulig at Craig Shakespeare (assistenttreneren journ.anm.), i løpet av to dager, kan gjøre noe taktisk med disse spillerne, sier Neville.

- Det handler om mentalitet og evne, og spillere bestemmer om de ønsker å spille eller ikke. I kveld bestemte de at de ønsket å spille, sier Neville.

Neville tror Ranieri vil spørre seg selv hvor den innsatsen Leicester la ned for dagen var for to uker siden.

- Jeg forstår ikke hvordan spillere kan slå av og på bryteren på den måten. Jeg skjønner at de kan miste selvtilliten, men en så tydelig forandring...Jeg skjønner ikke hvordan det kunne skje, men det har skjedd, sier Neville, som samtidig peker på at Liverpool var forferdelige for dagen.

KRITISK: Gary Neville. Foto: NTB Scanpix
KRITISK: Gary Neville. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ufortjent kritikk

Engelske aviser spekulerte i at Claudio Ranieri hadde mistet garderoben før han fikk fyken, at han mangler tillit hos de mest etablerte spillerne i klubben .The Times skrev at Leicester-spillerne hadde uttrykt bekymring i et møte med klubbeier Vichai Srivaddhanaprabha i spanske Sevilla, i forbindelse med åttedelsfinalen i Champions League.

Under 24 timer etterpå fikk Ranieri sparken.

Jamie Vardy ble den store helten med to scoringer mot Liverpool. Han mener at Leicester-spillerne ikke har forjent kritikken som har kommet mot dem den siste uka.

- Vi har fått ufortjent kritikk med alt som har kommet fram i media og på nettet i det siste, sier Vardy til Sky Sports.

- Du så at guttene ville vise seg fram og nå er det opp til oss å gjøre det konsekvent. Jeg vet ikke (hvorfor Leicester har vært så dårlige), jeg kan ikke sette finger på det, sier Vardy.

Angriperen forteller at han har vært frustrert over måltørken denne sesongen.

- Vi har jobbet hardt og vi har ikke fått resultater, men heldigvis fungerte det i går. Jeg vil ikke si at det var mer innsats. Shakes (assistentmanager Shakespeare) sa før kampen at jeg skulle spillere høyere i banen, og at de hadde svakheter som vi kunne utnytte, sier Vardy.

LEICESTER-HELT: Jamie Vardy scoret to mål. Foto: BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
LEICESTER-HELT: Jamie Vardy scoret to mål. Foto: BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

- Stort problem

Det ser ikke ut som en hvilepause på 16 dager hjalp noe for de røde, som også tilbrakte fem dager på La Manga.

- Vi gjorde ikke nok. Det så ut som vi aldri hadde snakket om Leicesters styrker. Det er et stort problem. Jeg snakket om det i garderoben. Det er ikke nok. Det er ikke i nærheten av å være nok, sier Klopp til Sky Sports.

- Vi må jobbe selvfølgelig, og forsøke alt for å være bedre neste gang. Det er veldig tøft å se på hva vi normalt ville gjort i en slik opptreden. Det var ikke bra forsvar, det var ikke bra angrepspill - det er slik du taper kamper, sier Klopp, som ikke ser etter unnskyldninger.

Neste kamp for Liverpool er Arsenal på Anfield førstkommende lørdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media