SLITER I DANMARK: Rafael van der Vaart har en fotball-CV de fleste kan misunne ham. Men nå synes det som om han synger på siste verset. Foto: NTB Scanpix
SLITER I DANMARK: Rafael van der Vaart har en fotball-CV de fleste kan misunne ham. Men nå synes det som om han synger på siste verset. Foto: NTB ScanpixVis mer

Dansk fotball

Slakter behandlingen av van der Vaart i Midtjylland: - Uverdig

- Klubben ydmyker stjerna, mener den danske fotballegenden Stig Tøfting.

(Dagbladet): Stig Tøfting (47) var kjent som en hardhaus på midtbanen til Danmark. I dag er han mest kjent for å dele ut verbale piskeslag i Ekstra Bladet.

I sin faste spalte lørdag langer Tøfting ut mot behandlingen av Rafael van der Vaart i Midtjylland. 34-åringen fra Nederland er det største navnet i Superligaen. Men prestasjonene står ikke i stil med navnet. Og nå slakter Tøfting klubben.

- Midtjylland ydmyker stjerna, mener han.

Bakgrunnen for utspillet er uttalelsene Midtjyllands direktør Claus Steinlein kom med forleden. Han konstaterte iskaldt at van der Vaart har vært rusten. Han slo dessuten fast at etter karrieren i Midtjylland venter gamlehjemmet.

Tøfting tordner:

FAKSIMILE: Stig Tøfting (på bildet øverst) fyrer løs i Ekstra Bladet lørdag. 
FAKSIMILE: Stig Tøfting (på bildet øverst) fyrer løs i Ekstra Bladet lørdag.  Vis mer

- Rafael van der Vaart har vært en flopp. Men likevel virker behandlingen av ham uverdig. I mine øyne ydmyker han (direktøren) troppens klart største stjerne og best betalte spiller. Det gjør neppe noe godt for det framtidige samarbeidet.

Overraskende

Det slo ned som lyn og torden da van der Vaart skrev under på en toårskontrakt med Midtjylland i fjor høst. Han har en fortid i blant annet Ajax, Real Madrid og Tottenham.

Fasiten er to mål, en assist og lite spilletid, for laget som endte på sjetteplass før serien ble delt i to. Midtbanespilleren har vært plaget av skader. Med andre ord: Det er på ingen måte en fyr som har blendet på MCH Arena i Herning.

Tøfting skriver:

- I seieren over F.C. København fikk han ikke et eneste minutt. Og det samme gjaldt i seieren over Brøndby. Stoler ikke Jess Thorup (treneren) på at han kan være med å dra i land seieren som innbytter?

- I kulissene står sponsorene som har brukt penger på nederlenderen og måper. De vil jo se ham spille når de ble lokket med hvor god han var, og hvorfor de skulle spytte penger inn i prosjektet.

Neppe fornyet

I Danmark snakkes det om at van der Vaart ikke hadde fått fornyet kontrakten hvis den gikk ut i sommer.

Det er heller ingen hemmelighet at privatlivet bidro sterkt til at han skrev under for klubben. Van der Vaart er sammen med håndballstjerna Estavana Polman - som spiller i Esbjerg - og sammen venter de barn.

- Slik jeg kjenner til mennesket og fotballspilleren van der Vaart, sier ikke han ja til noe hvis han ikke tror på det hundre prosent, sa tidligere landslagssjef Morten Olsen da overgangen var i boks.

- Ingen rollemodell

Men én ting er hva han gjør på banen. Med et sånt navn bør vel van der Vaart være en god rollemodell i Midtjylland? Nei, ikke ifølge Tøfting.

Profilen med 41 landskamper for Danmark fyrer løs:

- Hvordan kan man være en rollemodell når man etter kampen mot Sønderjyske - der han laget et klossete straffespark - setter seg inn i bussen og surmuler, mens resten spiser? Ikke i min verden. Og hva har vi da igjen: En kjempeproblem.

VENTER BARN: Rafael van der Vaart og Estevana Polman. Foto: NTB Scanpix
VENTER BARN: Rafael van der Vaart og Estevana Polman. Foto: NTB Scanpix


Vis mer