Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slakter benkingen av Messi og Neymar: - Jeg skjønner ikke valgene

Barcelona tapte mot Real Sociedad.

FÅR KJEFT: Barcelona-trener Luis Enrique bommet da han valgte å benke blant andre Lionel Messi og Neymar fra start i 1-0-tapet for Real Sociedad. REUTERS/Vincent West
FÅR KJEFT: Barcelona-trener Luis Enrique bommet da han valgte å benke blant andre Lionel Messi og Neymar fra start i 1-0-tapet for Real Sociedad. REUTERS/Vincent West Vis mer

(Dagbladet): Like før klokken 19.00 i kveld visste Barcelona at Real Madrids 22 kamper lange siersrekke hadde endt med tap mot Valencia. Likevel valgte Luis Enrique å benke en rekke av lagets største stjerne i bortemøtet med David Moyes' Real Sociedad, inkludert Lionel Messi og Neymar.

Det endte med null poeng, etter et tidlig selvmål av Jordi Alba.

Etterpå ble Barcelona-treneren slaktet av C More-ekspert Lars Tjærnås.

- Jeg skjønner ikke tankegangen med å hvile spillere mot et lag på bortebane. Det er et dårlig signal. På en kveld hvor Real Madrid for en gangs skyld har avgitt poeng, tilsier alt at man setter inn mann og mus for å ta de tre poengene. Man plukker ikke ut et lag hvor man har sju spillere på benken som alle kunne vært bautaer på laget, er Tjærnås' nådeløse dom.

- Ufattelig Også ekspertkollega Petter Veland reagerte på valgene til den ferske Barcelona-treneren.

- På en kveld som dette må man sette spørsmålstegn ved disposisjonene til Luis Enrique. Å starte med Messi og Neymar på benken var ikke lurt. Så er det én mann som er farlig på dødballer for Barcelona, det er Gerard Pique, men han ble sittende på benken hele kampen, sier Veland, som også mente at Dani Alves og Ivan Rakitic burde fått mer spilletid.

Tapet gjør at Real Madrid fortsatt leder La Liga - ett poeng foran katalanerne og Atlético Madrid - med en kamp mindre spilt. I kveld fortjente heller ikke Barcelona å få med seg poeng fra San Sebastián. Moyes' gutter opptrådte disiplinert og smart kampen gjennom, mens gjestene virket uinspirerte.

- Prestasjonen til Barcelona er dårlig. Det er ufattelig energiløst. Bevegelsen er helt fraværende. Det går i ett gir hele veien, der det normalt sett går i det fjerde eller femte, mener Tjærnås.

Organisatoren Moyes Selv om Barcelona manglet Messi og Neymar til å begynne med, var det imidlertid langt ifra et stjerneløst lag som entret gressmatta på Estadio Municipal de Anoeta.

Anført av Luis Suárez, Andres Iniesta og Xavi Hernandez begynte laget umiddelbart utligningsjakten etter Albas selvmål. Moyes mislyktes kanskje med det meste som Manchester United-manager forrige sesong, men skotten har alltid vært kjent for å være flink til å organisere lag.

I kveld holdt det til en av managerkarrierens største skalper.

- Dette viser at det er et enormt potensial i det laget David Moyes holder på å bygge. Det er positivt for skotten, sier Veland.

Oslo  20130311.
C More Lars Tjærnås på mandagens kickoff 2013 før eliteseriestarten i fotball på Ullevål stadion.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Oslo 20130311. C More Lars Tjærnås på mandagens kickoff 2013 før eliteseriestarten i fotball på Ullevål stadion. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer