Slakter bikinitvang i VM: - Vi kan få bot

Men Norge er blant VM-favorittene.

JAKTER GULL: Norges beachhåndball-jenter storspiller i VM i Brasil. Men landslagssjef Eskil Berg Andreassen mener det må en regelendring til for at sporten skal bli større. Foto: Norges beachhåndballjenter
JAKTER GULL: Norges beachhåndball-jenter storspiller i VM i Brasil. Men landslagssjef Eskil Berg Andreassen mener det må en regelendring til for at sporten skal bli større. Foto: Norges beachhåndballjenter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norges kvinnelandslag i beachhåndball møter vertslandet Brasil i kampen om gruppeseieren i VM. Begge lagene er allerede klare for hovedrunden.

Men samtidig som de norske jentene storspiller i VM, er landslagssjef Eskil Berg Andreassen provosert av forbundets regler og krav om lettkledd antrekk.

- Spillerne tvinges til å bruke bikinitruse og topp. Det synes jeg blir feil, sier Berg Andreassen til Dagbladet.

- Negativt De kvinnelige VM-spillerne må ifølge forbundets reglement ha på seg en bikinitruse som er maksimalt ti centimeter høy på sidene.

- Dette er en sak som har pågått lenge og diskusjonen har vært oppe flere ganger. Jeg synes det påvirker sporten negativt. Det utelukker en del land fra østen, sier treneren.

- Hvis spillerne ikke gjør som reglementet krever, så får vi bot per kamp, sier han.

- Har dette vært et problem for dine spillere?

- Ikke under VM. Det er blitt tatt opp tidligere og spillere har bemerket at det er ukomfortabelt, sier Berg Andreassen.

- Det skal sies at VM tross alt er i Brasil og det er varmt her. Og Brasil er jo et strand-land der det er vanlig med bikini. Men for sporten er ikke dette bra, sier treneren til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer