Brann:

Slakter Branns plan om kunstgress: - Skandale

Flere reagerer på at Brann nå planlegger å bytte underlag på Brann Stadion.

ENDRING: Snart kan det bli kunstgress på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB
ENDRING: Snart kan det bli kunstgress på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

Når Eliteserien starter opp igjen i april, skulle den i utgangspunktet bestått av seks stadioner med naturgress, og ti med kunstgress.

Rosenborg har riktignok en hybridvariant bestående av 95 % naturgress og 5 % innsydd kunstgress.

Lillestrøm, Haugesund, Sandefjord, Stabæk og Brann er klubbene som kan kjenne duften av gress under knottene på sine hjemmebaner.

Dette kan det bli en endring på nå.

Debatten om kunstgress versus naturgress har i flere år vært et tema blant klubbene og spillerne i Eliteserien. Nå har debatten blusset opp igjen.

Ifølge BA er det bare et styrevedtak som gjenstår før Brann legger om fra naturgress til kunstgress på Brann Stadion.

- Utrolig trist

Dette får flere til å reagere.

Blant dem tidligere utenlandsproff og Brann-helt Thorstein Helstad. Seint onsdag kveld la han ut følgende melding på Twitter:

- Kunstgress på Brann Stadion, skandale.

Også en annen tidligere Brann-spiller reagerte sterkt.

- Kan det virkelig stemme at det skal legges kunstgress på Brann Stadion? Utrolig trist i så fall, og noe av sjelen til Stadion vil bli borte. Antallet kramper vil gå kraftig ned da, for å se litt positivt på det, skrev Carl-Erik Torp på Twitter.

På bergensklubbens hjemmesider har de publisert en lang artikkel, hvor de forklarer hvorfor de vil endre underlag på sin egen hjemmebane.

Her forklarer også daglig leder, Vibeke Johansen, at det vil koste klubben 15 millioner kroner for å få endret underlaget.

- Vi jobber nå med å få på plass finansiering. Vi har hentet inn priser på arbeidet, snakket med flere klubber om deres erfaringer, fulgt med utviklingen og involvert bredt i organisasjonen, forklarer Johansen til klubbens hjemmesider.

Kritisk

Kommentator i Eurosport, Petter Bø Tosterud, sier til Dagbladet at han er kritisk til at Brann nå ser ut til å gå mot en endring av underlag.

Bø Tosterud forteller videre at han har blitt kontaktet av flere spillere som forteller at hvilket type underlag en klubb har, har vært en medvirkende faktor når de skal velge klubb.

- Vi gjør Eliteserien til en mindre attraktiv liga. Jeg har flere ganger sittet på tribunen med utenlandske speidere som har vært og sett på interessante spillere, men som har sagt at de må se spilleren mer på gress før de kan ta en endelig vurdering, sier Bø Tosterud, som tidligere har jobbet som agent, til Dagbladet.

KRITISK: Kommentator i Eurosport, Petter Bø Tosterud, er kritisk til Brann sin mulige endring. Foto: Privat
KRITISK: Kommentator i Eurosport, Petter Bø Tosterud, er kritisk til Brann sin mulige endring. Foto: Privat Vis mer

I juli gikk daværende Ham-Kam-spiller, Markus Solbakken, ut i VG og fortalte at underlaget var en av faktorene som spilte inn når han skulle bytte klubb.

- Jeg står ikke her og sier at jeg ikke kan gå til en klubb som spiller på kunstgress. Men jeg skal ikke legge skjul på at det er en liten del av vurderingen og vil være et pluss. All internasjonal toppfotball fungerer på gress. Det er viktig å bli vant til det, sa Solbakken til VG i juli.

I midten av desember ble han klar for Stabæk, som spiller hjemmekampene sine på gress.

Flere klubber reagerer

Også to av de andre klubbene i Eliteserien som spiller på naturgress, Rosenborg og Lillestrøm har uttalt seg i sosiale medier.

«Det finnes INGEN planer om å bytte til kunstgress på Lerkendal», skrev Rosenborg på Twitter.

Lillestrøm svarte på trønderklubben sin Twitter-melding på følgende måte:

«Kunstgress? Det går ikke. Vi spiller på naturgress så lenge lampa lyser.»

Men én ting er hvert fall sikkert. Siste ord er ikke sagt i kunstgress-debatten.

FORTVILER: Daglig leder i Skeid, Daniel Holmeide Strand, reagerer på at det nye kunstgresset på Skeidbanen ble levert med store hull og andre ødeleggelser. Reporter/video: Sindre Lie / Kristoffer Løkås Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer