Slakter Carlsen-rival: - Skandale

Magnus Carlsen vant endelig en turnering i Champions Chess Tour. TV 2-ekspert Jon Ludvig Hammer reagerer på finalemotstander Hikaru Nakamuras valg.

KRIGER OM SEIER: Magnus Carlsen. Foto: Carina Johansen / NTB
KRIGER OM SEIER: Magnus Carlsen. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Magnus Carlsen vant den første finaledagen av Champions Chess Tour 3-1.

Det gjorde at han kom til å vinne turneringen hvis han sikret minimum uavgjort mot erkerival Hikaru Nakamura over dagens fire partier.

Og etter en tung start viste Magnus Carlsen igjen klasse. Nordmannen sikret at dagens fire partier endte 2-2, og dermed vant han turneringen.

- Jeg er veldig, veldig lettet. Jeg følte at jeg var litt heldig i går, men visste at det ble vanskelig i dag. Ingen av oss spilte veldig bra i dag, men jeg bryr meg ikke om det. Jeg er bare så glad, sier han i et intervju med arrangøren.

Oppgitt

Seieren kom ikke uten dramatikk. Nakamura vant dagens første parti, og amerikaneren lå også godt an til å vinne det neste.

Han hadde en klart bedre stilling, men valgte å bli med på remis etter trekkgjentakelse. Det fikk TV 2-ekspert Jon Ludvig Hammer til å fyre på alle plugger:

- Det er en skandale. Det er så mangel på ambisjoner, sa en tydelig oppgitt Hammer på direkten.

Han mente at Nakamura hadde en veldig behagelig fordel og en stilling knapt uten risiko.

- For meg var vendepunktet det andre partiet. Jeg gjorde en tabbe og så at jeg plutselig hadde en forferdelig posisjon. Jeg følte jeg var heldig der, sier Carlsen til arrangøren.

Han fortsetter:

- Jeg er ikke sjokkert over at han tok remis. Han tenkte nok at remis var bra. Hvis han hadde følt at han hadde en mye bedre posisjon, hadde han nok fortsatt. Jeg følte ikke at han spilte med høy selvtillit gjennom turneringen.

FÅR KRITIKK Hikaru Nakamura. Foto: Carina Johansen / NTB
FÅR KRITIKK Hikaru Nakamura. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer

Slo tilbake

Nakamura lot en potensiell god mulighet gå fra seg, og sånn blir du knallhardt straffet for mot verdens beste sjakkspiller.

Magnus Carlsen slo grusomt tilbake og vant det tredje partiet med svarte brikker.

Nakamura måtte vinne det siste partiet, men greide ikke å sette Carlsen under noe press.

Dermed ebbet det ut i en remis og turneringsseier til Carlsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer