Slakter Chelsea-eieren

Claudio Ranieri hardt ut timer før semifinalen.Direkte: Monaco - Chelsea og Manchester U - Charlton fra kl. 20.45

Den italienske manager kan føre Chelsea til en historisk Champions League-tittel. Samtidig skal klubbeier Roman Abramovitsj ha tatt kontakt med en rekke topptrenere.

I dag viser Ranieri at han i hvert fall har mot. Det er ikke vanlig å bite hånda som forer deg.

- Abramovitsj vet ingenting om fotball. Det er en skam. Hadde han skjønt litt av det vi holder på med, så hadde han satt mye større pris på det vi har utrettet. Vi gjorde alt uten penger, sier Ranieri til den spanske avisa Marca.

Han vet utmerket at han sitter ytterst løst i managerstolen. Og at England-sjef Sven-Göran Eriksson kunne blitt hans erstatter for lenge siden.

Fortsatte etter Eriksson-nei

- Helt siden han kom hit har Abramovitsj ønsket seg Eriksson. Helt fra starten. De møttes til og med i sommer. Men Eriksson sa han ikke kunne forlate England-jobben, så dagen etterpå kom Abramovitsj til meg og sa «OK, du har gjort en god jobb de siste årene, så du får fortsette».

Ranieri er sikker på at han er ferdig i Chelsea. Det hjelper ikke med Europas største trofé.

- Hør her, jeg har allerede Abramovitsj' sverd i meg. Jeg er overbevist om at selv om jeg vinner Champions League, får jeg sparken.

Italieneren blir omtalt som «Fiklemannen» i Storbritannia, fordi han hela tide snur opp ned på lagoppstilligen sin. Borte mot Hassan El Fakiri og Monaco i kveld må han legge puslespillet igjen, fordi han mangler Damien Duff og William Gallas.

Nekter favorittstempel

Ranieri går ikke med på at hans lag er favoritt til å vinne Champions League. I morgen møtes Deportivo og Porto i den andre semifinalekampen.

Returkampene i semifinalene spilles om to uker.

- Det er fire overraskelser i turneringen, så vi har alle 25 prosents sjanse, sier Ranieri.

- Hvis Monaco vant mot Real Madrid, Porto slo ut Manchester United og Deportivo slo mesterne Milan - hvorfro er vi da favoritter?

Tidligere favoritt Manchester United må nøye seg med ligakamp mot Charlton i kveld. Trolig er Ruud van Nistelrooy tilbake fra start i kampen som betyr mye i kampen om sølvplassen i ligaen.

Men det er ikke snakk om å sparke Manchester U-sjef Alex Ferguson om det blir tredjeplass...Følg to kamper direkte fra kl. 20.45 på Dagbladet.no!

TØFF OG SNART ARBEIDSLØS:</B> Claudio Ranieri har ikke respekt for klubbeierens fotballkunnskap.
TØFF OG RIK:</B> Rubelmilliardæren Roman Abramovitsj er ute etter en ny managere, på tross av semifinale i Champions League.