Slakter City-dom: - Skandale

Både Jürgen Klopp og José Mourinho er ikke fornøyd etter at Manchester City får spille i Champions League likevel.

REAGERER: Jürgen Klopp og José Mourinho virker ikke begeistret over dommen Manchester City fikk. Foto: REUTERS/Dylan Martinez EDITORIAL USE ONLY / NTB Scanpix
REAGERER: Jürgen Klopp og José Mourinho virker ikke begeistret over dommen Manchester City fikk. Foto: REUTERS/Dylan Martinez EDITORIAL USE ONLY / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag ble det kjent at Pep Guardiola og Manchester City får spille Champions League-fotball, til tross for å ha blitt truet med to års utestengelse fra UEFA.

Saken ble anket til CAS, og domstolen mente at enkelte regelbrudd var foreldet og at bevismaterialet ikke var godt nok. Dermed var det ikke god nok grunn til utestengelse.

Klubben fikk derimot en bot på rundt 100 millioner kroner for manglende samarbeid med UEFA i prosessen.

Slakter UEFA

Nyheten er med andre ord godt nytt for City-fansen, som kanskje har vært bekymret for å miste både trener og spillere dersom utestengelsen ble opprettholdt. Nå skal de delta i den gjeveste klubbturneringen, der de fortsatt mangler trofé.

- Det er veldig overraskende. Jeg trodde de kanskje skulle få redusert straffen til ett år, men ikke vinne ankesaken helt. Det er en fantastisk dag for Manchester City, sa TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt til Dagbladet på mandag.

Nyheten blir ikke tatt godt imot hos alle. Blant dem som er kritisk til beslutningen, er Tottenham-manager José Mourinho.

- Det er en skammelig beslutning, fordi hvis City er uskyldige, så skal de ikke straffes med en bot på 10 millioner (pund). Hvis de er skyldige er det også en skam, og de burde bli utestengt fra konkurransen (Champions League). Jeg vet ikke om de er skyldige eller ikke, men det er en skandale uansett, sier Mourinho på dagens pressekonferanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer