Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slakter City etter exiten: - Patetisk

Rio Ferdinand og Steve McManaman er ikke nådige. 

HØYDEPUNKTER: Se alle scoringene fra Monaco - Manchester City. Video: Viasat

(FourFourTwo): Engelsk fotball må stole på Leicester etter at Manchester City røyk på hodet ut av Champions League etter 1-3-tapet i Monaco.

Franskmennene gikk videre på bortemålsregelen etter 6-6 sammenlagt, og etter kampen var blant annet den tidligere Manchester United-stopperen Rio Ferdinand ikke nådig i analysen av forsvarsspillet til de lyseblå.

Det var særlig på den avgjørende scoringen til Tiemoue Bakayoko, som fikk stå helt alene i boksen på et frispark og stange ballen i mål, at Ferdinand reagerte.

REAGERER: Det var denne Monaco-scoringen ekspertene særlig reagerte på. Video: Viasat

- De sto for høyt, det er patetisk forsvarsspill, sa Ferdinand på BT Sport.

- Du må gi deg selv sjansen til å se ballen. Når du står så høyt gir du han som slår ballen en mulighet til å treffe. Bakayoko er en av de største spillerne på banen og han er umarkert der inne. Det er skuffende, sier Ferdinand.

- Forferdelig

BT-eksperten mener Manchester City mangler en ledertype.

- Det er ingen som er sjef i boksen, som forteller hvor de andre skal være. Det er ingen leder der. Det er problemet, sier den tidligere stopperen.

Ferdinand fikk støtte av tidligere Liverpool-spiller Steve McManaman, som mente at selv amatørspillere ville vært skuffet over Citys forsvarsspill.

- Selv om du spiller åttedelsfinale i Champions League eller Sunday League er det forferdelig å slippe inn et slikt mål, mener McManaman.

Ekspertene i VIasat-studio pekte særlig på at Raheem Sterling ikke gjorde jobben sin da han ble stående da de øvrige City-spillerne løp inn i egen boks på frisparket,

- Hæ? Hvorfor i alle dager blir han stående der? spurte Petter Veland i Viasat-studio.

- Raheem Sterling burde få lov til å gå, eventuelt løpe til Nice, og ta rutefly hjem, og ikke sitte på charterfly hjem altså, mente Veland.

Du kan se diskusjonen i videoen nederst i artikkelen.

Uerfarent lag

Ekstra skuffende for City er det at de kun én gang har kommet lenger enn til kvartfinalen i turneringen de siste seks sesongene.

City-manager Pep Guardiola mente laget hans aldri klarte å reise seg etter 0-2 i første omgang.

- Vi spilte eksepsjonelt i den andre omgangen, men vi glemte hvor vi var i den første, sier Guardiola til BT Sport.

- Vi er et lag som ønsker å forsvare oss aggressivt uten ballen. I andre omgang var vi mye, mye bedre, men det var ikke nok, sier spanjolen.

Han mener blant annet at mannskapet hans ikke har den nødvendige erfaringen som skal til for å komme langt i Champions League.

- Slike ting skjer, motstanderen var god og vi vil lære. Vi har et lag som ikke er så erfarne i disse turneringene. I andre omgang hadde vi muligheten til å score mange mål. Det gjorde vi ikke og derfor er vi ute, sier Guardiola.

Kvartfinalene i Champions League trekkes i fredag formiddag. Disse lagene er igjen i turneringen:

Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, Leicester, Monaco, Bayern München, Borussia Dortmund og Juventus.

SLAKTET: Raheem Sterling får så hatten passer i VIasat-studio. Video: Viasat
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media