REAGERER: Ståle Solbakken tok et saftig oppgjør med hvordan den danske fotballcupen arrangeres.Foto: Berit Roald / NTB scanpix
REAGERER: Ståle Solbakken tok et saftig oppgjør med hvordan den danske fotballcupen arrangeres. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

FC København:

Slakter cupen: - Det er helt «god natt»

Ståle Solbakken irritert.

Ståle Solbakken tok et saftig oppgjør med hvordan den danske fotballcupen arrangeres.

Det var etter 1-0-seieren i serien over Brøndby søndag at han klinket til mot Det danske fotballforbundet.

– De devaluerer cupen fullstendig. Ingen vet når det spilles kamper eller når trekningene skjer. Det er helt god natt, helt god natt, sa Solbakken ifølge Ekstra Bladet.

Nordmannen hadde holdt på irritasjonen noen dager. Hans FCK, der seks fast A-lagsspillere ikke startet, tapte mot Midtjylland i cupen. – Jeg ville ikke si noe om dette før vår kamp mot Midtjylland. Da ville det ha blitt sett på som en unnskyldning.

– Det var åpenbart viktig for arrangøren at ikke vi skulle vinne cupen. De legger Vendsyssel mot Nordsjælland tett på julaften. Så legger de vår cupkamp midt i vårt hardeste europeiske (europaligaen) program, fortsatte Solbakken.

Han har ikke sett en slik behandling av cupen i noe annet land. – Det er helt forferdelig. Det er to pokaler å kjempe om i dansk fotball, men for de andre klubbene er det ikke noe problem. De spiller jo ikke i Europa.

FCK leder den danske serien og skal denne uka møte Slavia Praha borte i en meget viktig europacupkamp.