TAKKET FANSEN: Ronny Deila klappet til supporterne etter 1-0-seieren over Elverum torsdag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
TAKKET FANSEN: Ronny Deila klappet til supporterne etter 1-0-seieren over Elverum torsdag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB ScanpixVis mer

Slakter Deilas diett-regime: - Skjønner jeg godt. Det var kanskje hardere for ham

- For meg dreier toppidrett seg om kosthold, sier Vålerenga-treneren om kritikken fra tidligere Celtic-elev.

Vålerenga - Elverum 1-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Ronny Deila (41) og Vålerenga tok seg greit videre i cupen torsdag kveld. Elverum ble slått 1-0, og i kvartfinalen venter Rosenborg.

Deila må konstatere at laget svinger i prestasjonene, noe han ikke synes er unaturlig.

- Jeg prøver å få til en del nye ting i spillet. Det å bli kjent med spillerne, og så videre, tar tid, påpeker treneren, som - også i Vålerenga - har innført et nøye kostholdsregime.

Nettopp det siste har nylig skapt overskrifter i Skottland. På BBC gikk Deilas tidligere spiller i Celtic, Kris Commons (33), ut og kritiserte regimet med diett og lavkarbo.

- Hele det greiene med diett sleit ut alle. Ikke bare i garderoben, men også utenfor, hevdet Commons, som forrige sesong ble lånt ut til Hibernian. Saken er sitert i flere skotske aviser, deriblant Daily Record.

- Går fint

Når Dagbladet spør Deila hvordan han reagerer på at en tidligere spiller kritiserer ham på denne måten, svarer han:

- Det går helt fint. Hvis du skal være fotballtrener, kan du ikke tenke på det.

SINT: Kris Commons var fly forbannet da han ble byttet ut mot Molde i 2015. Han og Deila ble aldri bestevenner. Foto: NTB Scanpix
SINT: Kris Commons var fly forbannet da han ble byttet ut mot Molde i 2015. Han og Deila ble aldri bestevenner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Men ble diett-regimet ditt en klamp om foten i Celtic?

- Ja, det er mulig. Det var kanskje litt hardere for ham (Commons) enn for en del andre. Det skjønner jeg godt.

Deila fortsetter:

- Jeg tror det var mange som lærte noe av det. Men du trenger ikke å gå lenger enn til Pep Guardiola eller Jürgen Klopp, så kan du høre hva de mener om disse tingene. For meg dreier toppidrett seg som kosthold. Hvis du ikke klarer å gjennomføre det, så blir du dårligere på en del ting. Og, klart: Hvis du ikke klarer å slappe av i hverdagen, så blir en hemsko.

- Hvordan fungerer det i Vålerenga?

- Det fungerer bra.

Bekrefter

Det siste bekreftes av Ghayas Zahid:

- Jeg har ikke følt så mye på det. Ja, det er en stor forandring, men det handler om å få spillerne mest mulig fit. Det er sikkert tøffere for noen, folk tar det forskjellig. Men det virker som om det går fint så langt. Du ser at folk får resultater også.

Forholdet mellom Deila og Commons toppet seg - tilsynelatende - da midtbanespilleren ble tatt av banen i 1-3-tapet for Molde i 2015. Han reagerte med rabiate handlinger på benken.

- Jeg gikk aldri godt overens med Ronny. Jeg følte at jeg var på toppen av karrieren, men jeg fikk ikke spille så mye som jeg ville, sier Commons til BBC.

Deila oppsummerer forholdet slik:

- Kris er en god spiller. Han har gjort masse for Celtic. Jeg har ikke noe imot ham i det hele tatt. Hans meninger får være. Men han var en type som passet inn i andre systemer enn mitt.

Spennende utfordring

Nå er det Rosenborg det handler om, i alle fall i cupen, der kvartfinalene spilles i slutten av august.

- Det blir en spennende utfordring. Vi har alt å vinne. Vi gleder oss veldig til å komme opp der og teste oss mot Rosenborg. Vi spilte jevnt med dem her. Alt er mulig der oppe, sier Deila.

Han mener det er blitt «totalt overdrevet» at han samlet spillerne etter 0-2-tapet for Strømsgodset mandag.

- Jeg samler spillerne hver eneste gang etter kamp. Det gjorde jeg også i dag. Men det er ikke noen tvil om at vi var utrolig skuffet etter den prestasjonen, sier han.