Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Real Madrid-Juventus

Slakter dommeren: - Han har en søppelbøtte der hjertet skulle vært

Juventus-keeper Gianluigi Buffon hadde sin egen måte å si at det var hjerteløst av dommer Michael Oliver å gi Real Madrid straffespark på overtid.

DOMMERSLAKT: Gianluigi Buffon mener dommer Michael Oliver mangler både hjerte og fotballforståelse etter at han dømte straffesparket som avgjorde mesterligakvartfinalen. Her gir han Juventus-keeperen rødt kort. Foto: Francisco Seco, AP / NTB scanpix
DOMMERSLAKT: Gianluigi Buffon mener dommer Michael Oliver mangler både hjerte og fotballforståelse etter at han dømte straffesparket som avgjorde mesterligakvartfinalen. Her gir han Juventus-keeperen rødt kort. Foto: Francisco Seco, AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Denne dommeren har en søppelbøtte der hjertet skulle vært, sa Buffon til Mediaset Premium etter at Oliver ga hjemmelaget et billig straffespark som avgjorde kampen om semifinaleplass i mesterligaen.

Juventus ledet 3-0 på Santiago Bernabéu og hadde dermed utlignet Real Madrids ledelse fra første kamp. Ekstraomgangene var 30 sekunder unna da Lucas Vázquez falt lett i en duell med Medhi Benatia og ballen spratt inn til Buffon.

Da den engelske dommeren pekte på straffemerket, ble han møtt med ville Juventus-protester. Aller villest var 40-årige Buffon, som ble utvist med direkte rødt kort.

Juventus måtte sette inn reservekeeperen før Cristiano Ronaldo i åttende overtidsminutt skjøt straffen i mål og Real Madrid til semifinale.

- Har du ikke personlighet og mot, bør du ikke dømme kampen. Da bør du heller sitte på tribunen med kona og en Sprite, sa Buffon videre om Oliver.

- Dommeren blåste for en forseelse bare han så, utdypet veterankeeperen overfor beIN Sports.

- Til store kamper på europeisk nivå trenger vi store spillere, store trenere, store supportere og store dommere. Det må være en forståelse av viktigheten av enkelte øyeblikk, og om man ikke har det så er man ikke verdig å være på banen, fortsatte han.

- I dette tilfellet burde han vært på tribunen med foreldrene sine, med vennene, med pommes frites og en coca-cola og bare sett på.

For Buffon, som sannsynligvis legger opp ved sesongslutt, var det nok siste sjanse til en etterlengtet mesterligatriumf som brast onsdag, og skylden gir han dommeren.

- Man kan bare ikke gjøre noe slikt, var dommen om straffeavgjørelsen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!