Slakter dommeren: - Pinlig

Svenskene var ikke fornøyde med gårsdagens kampleder.

UTE: Sverige måtte gi tapt i ekstraomganger mot Nederland. Foto: REUTERS / Benoit Tessier / NTB Scanpix
UTE: Sverige måtte gi tapt i ekstraomganger mot Nederland. Foto: REUTERS / Benoit Tessier / NTB ScanpixVis mer

Svenskene har imponert i årets VM, der de slo ut Tyskland, som var en av de virkelig store kanonene i mesterskapet. De var nok heller ikke favoritter mot Nederland, men også der gjorde de en solid kamp.

Det var ikke før i ekstraomgangene at det gikk galt for de svenske jentene. Jackie Groenen banket ballen i nettet fra 18 meter, og svenskene røk til slutt ut i semifinalen.

Etter litt over timen spilt gikk svenske Lina Hurtig i bakken i Nederlands felt. Det kunne først se ut som motspiller traff klokkereint på ball, men reprisene viser at Hurtig var den eneste som berørte ballen. Dommeren valgte ikke å blåse i første omgang, og videodommerne mente tydeligvis at det ikke var en klar forseelse.

SLAKTES: Den kanadiske dommeren Marie-Soleil Beaudoin fikk kritikk etter gårsdagens semifinale. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB Scanpix
SLAKTES: Den kanadiske dommeren Marie-Soleil Beaudoin fikk kritikk etter gårsdagens semifinale. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Pinlig

Det har satt sinnene i kok i Sverige. Flere spillere nektet å snakke noe særlig om dommeren etter kampen, men TV 4s fotballekspert, Olof Lundh, var ikke nådig i kritikken av dommer Marie-Soleil Beaudoin. Han mener at hun ikke burde dømt gårsdagens kamp.

- Jeg synes det er trist at kampen blir ødelagt av FIFAs politikk. Det er åpenbart at dommeren ikke holder nivået, sier Lundh ifølge Expressen og fortsetter:

- Man kan si at det påvirker begge lagene. Hun avgjør ikke kampen, noe jeg takker høyere makter for. Men det er faktisk pinlig at FIFA ikke har bedre dommere så langt ut i turneringa. Jeg forstår det ikke.

Selv om de fleste spillere ikke ville snakke om kampleder Beaudoin, så skilte midtstopper Linda Sembrant seg ut i så måte. Hun slaktet dommeren etter kampen.

- Jeg er jævlig misfornøyd med dommeren. Hun dømmer ikke bra, og det avgjør delvis kampen, mener Sembrant.

RUNDLURER SPILLEREN: Dommeren Fernanda Colombo later som hun skal dele ut et gult kort, men gjør noe helt annet. Tilbakemeldingene i etterkant har imidlertid ikke bare vært positive... Reporter: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet TV. Vis mer

Støttes av tidligere dommer

Offeret i straffesituasjonen, Lina Hurtig, var litt mer ordknapp om hva som faktisk skjedde og hva hun synes om dommeren.

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg fortsatte å spille, og så ble det tydeligvis ikke noe, sier Hurtig til Aftonbladet.

Også tidligere toppdommer, Jonas Eriksson, var kritisk til situasjonen der Sverige ikke fikk straffesparket som de ville ha. Han sier til Expressen at det er noe kontakt med ballen, men at det burde vært straffe.

MÅLSCORER: I en nederlandsk 4. divisjonskamp stjal dommeren oppmerksomheten. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Eriksson påpeker at det er svakt av videodommerne å ikke ta tak i det, og at det kunne vært annerledes med et annet dommerteam. Likevel sier han at man ikke kan kritisere dagens kampleder, med tanke på at straffen ikke ser klar ut live.

Sverige er altså ute av kampen om VM-gullet, men de skal spille én kamp til i mesterskapet. Lørdag møter svenskene Phil Nevilles England for å spille om bronse og tredjeplass i mesterskapet.

I finalen, som spilles på søndag, møtes Nederland og USA for å kjempe om VM-gullet.