Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

Slakter dommeren etter situasjonen som startet Tottenhams målfest

Kane- og Eriksen-dobbel i 5-0-seier over Swansea.

AVGJORDE: Harry Kane (2) og Heung-min Son scoret begge for Totteham mot Swansea. Foto: Scanpix
AVGJORDE: Harry Kane (2) og Heung-min Son scoret begge for Totteham mot Swansea. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Tottenham-Swansea 5-0 (2-0)

(Dagbladet): Bob Bradley hadde lagt en defensiv kampplan til ettermiddagens bortemøte med Tottenham. Mannskapet til den tidligere Stabæk-treneren lyktes også med å temme Harry Kane (23) og hans lagkamerater de 39 første minuttene på White Hart Lane, men da Dele Alli gikk i bakken innenfor 16-meteren etter en duell med Kyle Naughton, raknet waliserne fullstendig.

Dommer Jonathan Moss blåste for straffespark, et straffespark som Kane hamret i mål, før Heung-min Son, samme Kane og Christian Eriksen (2) fikk personen bak stadiontavla til å lyse opp både 2-,3-,4- og 5-0 før kampen var slutt.

Sterke reaksjoner

I TV 2s Premier League-studio fikk situasjonen som endret kampbildet totalt ekspertene Ronny Deila og Brede Hangeland til å reagere.

Begge er samstemte i at kampleder Moss gjorde en grov feilvurdering.

LA FOTEN IGJEN: Dele Alli lot den ene foten henge igjen, slik at dommer Moss trodde at han ble felt av Naughton. Reprisene viste at det ikke var tilfellet. Foto: Scanpix
LA FOTEN IGJEN: Dele Alli lot den ene foten henge igjen, slik at dommer Moss trodde at han ble felt av Naughton. Reprisene viste at det ikke var tilfellet. Foto: Scanpix Vis mer

- Dette er for meg en veldig dårlig dommerprestasjon. Når man ser på posisjonen hans, kan han ikke se noen ting. Det er ikke i nærheten av straffespark. Det ødelegger kampen for Swansea. Med en sånn forståelse blir det vanskelig å dømme fotballkamper, sier Deila.

- Alli er smart og prøver å konstruere et straffespark. Det er en del av dommerens a-b-c å komme i riktig posisjon. Her gjør han en kardinalfeil. Det er jo ikke et straffespark, kommenterer Hangeland.

- Grusomt Swansea-lag

Tottenham-dominansen var i etterkant så stor at resultatet fort kunne endt med enda styggere sifre for Swansea-leiren.

- I dag var det grusomt å se på dem. Jeg syns synd på Bob Bradley, for jeg klarer ikke å se hva han skal få ut av dette her, sier Deila.

For Alli, Son, Eriksen og Walker hadde alle sjanser til å score flere. Det må likevel være betryggende for manager Mauricio Pochettino å ha sin spydspiss, nevnte Kane, tilbake i storform.

Viktigheten av Kane

Kort tid etter at Kane skadet seg mot Sunderland 18. september, begynte en rekke uten seirer. Selv om det spillemessige overtaket ofte var stort, klarte ikke lagkameratene å omsette det i mål.

Siden Kane returnerte til banen, har han scoret seks mål på like mange matcher. I dag puttet 23-åringen både sitt 50. og 51. ligamål for Tottenham i bare sin 70. kamp. Det bidro til tre essensielle poeng i kampen om ligatroféet. Med Chelseas overbevisende seier mot Manchester City, må imidlertid londonerne hente inn minst seks poeng på byrivalen før sesongen er over.

Neste uke venter Manchester United på Old Trafford.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!