Slakter dommerne: - Uvirkelig

Dagbladets håndballekspert, Frode Kyvåg, reagerer på dommernes prestasjoner i VM så langt.

SLAKTES: Dommerne får det glatte lag av Frode Kyvåg for sine prestasjoner under mesterskapet. Foto: REUTERS/Anne-Christine Poujoulat
SLAKTES: Dommerne får det glatte lag av Frode Kyvåg for sine prestasjoner under mesterskapet. Foto: REUTERS/Anne-Christine Poujoulat Vis mer
Publisert

Det pågående håndball-VM har vært proppfullt av dramatikk både på og av banen. Norge har spilt med kniven på strupen siden tapet mot Frankrike i åpningskampen, og rundt de norske spillerne har både coronavirus og magevirus truet.

Etter den viktige seieren mot Island sist var det dommerne som stjal overskriftene i media. Nå reagerer Dagbladets håndballekspert, Frode Kyvåg, på dommerprestasjonene til nå i mesterskapet.

- Vi driver med en idrett hvor lagene har mellom 50-60 kontaktpunkter i løpet av en kamp. Hvis dommerne tar feil ved ti prosent av gangene, avgjør de kampene. Hvis du ser kampen vår sist. Hvor mange utvisninger ble det? Man kunne ikke være nær noen. Det er uvirkelig for meg, nærmest raser Kyvåg.

Og svaret på Kyvågs spørsmål er 16. Begge lag pådro seg åtte tominuttere hver og Island fikk utdelt et rødt kort i tillegg.

- Irriterer meg

Den erfarne håndballeksperten mener det er synd at dommerne ikke er på et bedre nivå i et verdensmesterskap.

- Det irriterer meg at politiske organer i sporten ikke klarer å prioritere dommerne. Man må prioritere å få dommerne opp på et bedre nivå. Nå er det for mange dommere som ikke holder nivået, mener Kyvåg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer