Slakter dommervalget

- Dommeren var tydeligvis ikke moden for oppgaven, mener Odd-leiren.

• Aalesund - Odd 2-2

ÅLESUND (Dabladet): Urutinerte Martin Lundby ble satt opp som kampleder i det svært viktige oppgjøret mellom AaFK og Odd på Color Line Stadion.

Det gikk ikke så bra. Spesielt Odd-leiren følte seg snytt i en rekke kampavgjørende situasjoner.

- Man kan ikke sette opp en så urutinert dommer i en så viktig kamp. Det er trist når så mange situasjoner dømmes feil, sier Odds Steffen Hagen til Dagbladet.

Han får støtte fra trener Dag-Eilev Fagermo

- Jeg er ikke skuffet over dommeren, men jeg er skuffet over dommersjefen, Rune Pedersen. Det er vel og bra å slippe til de unge, men de må slippes til i riktige kamper, sier Odd-treneren og utdyper:

- Unge fotballspillere får debutere når vi leder 3-0. Unge dommere bør slippes til i kamper hvor lite er på spill, ikke i en slik heksegryte hvor vi kjemper om medaljer og AaFK for å holde plassen. Dommeren var tydeligvis ikke moden for oppgaven. Det var et feil valg å sette han opp i denne kampen, mener Fagermo.

Grytebust uenig Serietoerne var helt oppgitte over de mange situasjonene som de følte gikk imot dem. Den første situasjonen de klagde over var da Sten Grytebust fikk frispark da Ola Jørgen Halvorsen trolig skulle hatt straffe.

- Jeg føler ikke at det var straffe. Jeg burde ikke hatt frispark, men jeg synes dommeren bare kunne latt situasjonen gå, sier AaFK-keeper Grytebust.

Gjestene fra Skien mente dessuten at begge AaFKs scoringer burde vært annulerte. 1-0-scoringen til Barrantes kom etter at André Hansen fikk foten til Leke James i hodet og besvimte.

- Han er for sent inn i duellen og sparker André i hodet. Det er soleklart frispark. Jeg vet ikke om det burde vært kort, men målet skulle i hvert fall vært annulert, mener Hagen.

- Må beskytte spillerne Også noen minutter før Hansens dramatiske skade, lå Odd-keeperen nede for telling. Også det skjedde etter en duell med AaFKs nigerianske spiss. I den situasjonen var det imidlertid AaFK som kanskje burde fått straffe.

- Han traff André i hodet to ganger. Én ting er å dømme feil. Én annen er å ikke beskytte spillerne. Det bør være et minstekrav, sier Hagen.

Men Odd slo - flatterende nok - tilbake da AaFK sløste sjanse på sjanse. Sondre Rossbach kom inn fra benken og gjorde en formidabel kamp som keepervikar. Unggutten leverte feberredning på feberredning.

- Sondre kan ikke sitte på benken i et år til. Det er en grunn til at han blir vår førstekeeper neste år. Det viste han i dag. Han er allerede bedre enn Hansen på noen områder, skryter trener Fagermo.

Ineffektive Grytebust var ikke like imponert.

- Han ble vel egentlig skutt god. Først og fremst var det dårlige avslutninger fra oss, mener AaFK-keeperen.

Mens AaFK-spillerne var ineffektive, var Frode Johnsen naturligvis det motsatte. 40-åringen scoret to mål og så ut til å sikre tre poeng til Odd. Men på overtid utlignet Akeem Latifu.

- Angrep på keeper Også den scoringen ville Odd-leiren ha annulert.

- Det er angrep på keeper, sier Hagen og får støtte av keeperen selv.

- Ballen blir sparket ut av grepet mitt. Jeg synes scoringen burde vært annulert, sier Rossbach.

Han ble ikke påvirket av keeperkollega Hansens tilsynelatende alvorlige skade.

- Nei, det var egentlig en fin oppladning, siden jeg da fikk varmet opp lenge. Jeg tenkte ikke så mye på at han hadde det vondt, men fokuserte på meg selv, sier keepertalentet.

KRITISK: Odds trener Dag-Eilev Fagermo takker dommerne for kampen etter eliteseriekampen mellom Aalesund og Odd på Color Line Stadion, men var ikke fornøyd med at unge Martin Lundby var satt opp som kampleder.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
KRITISK: Odds trener Dag-Eilev Fagermo takker dommerne for kampen etter eliteseriekampen mellom Aalesund og Odd på Color Line Stadion, men var ikke fornøyd med at unge Martin Lundby var satt opp som kampleder. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer