SKUFFET: Maren Mjelde etter tapet mot Belgia og Janice Cayman. Foto: AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCU
SKUFFET: Maren Mjelde etter tapet mot Belgia og Janice Cayman. Foto: AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCUVis mer

Fotball-EM for kvinner 2017:

Slakter egen EM-prestasjon: - Det lugger voldsomt

Landslagskapteinen etter EM-nedturen mot Belgia.

BREDA (Dagbladet): En kald og grå sommerkveld i nederlandske Breda ble ekstra kjølig for de norske fotballjentene i går. EM-håpet henger i en syltynn tråd etter 0-2-tap mot Belgia. Bare tremålsseier mot Danmark og Nederland-seier mot Belgia i siste runde sender Norge til kvartfinale.

Årets EM-start - med to strake tap - er historisk dårlig. Aldri før har et landslag i et EM- eller VM gjort det verre.

- Nå er det bare skuffelse. Over egne resultater og over at EM trolig er over, sier landslagskaptein Maren Mjelde til Dagbladet.

- Hva er galt?

- I starten svinger det litt fram og tilbake. Begge lag kan score. Så scorer Belgia i 2. omgang, noe som ikke er godt nok av oss. Det er ikke mye som stemmer for oss generelt, sier Mjelde.

Feilet i forsvar

Begge Belgias scoringer var av den litt spesielle sorten.

0-1 kom etter et innlegg fra venstre som ble headet mot mål. Keeper Ingrid Hjelmseth ga en noe unødvendig retur rett i beina til Elke Van Gorp som scoret. Tv-bildene viste derimot at målet skulle vært annullert for offside.

0-2 kom etter et langt innkast. Norge var seks mot tre inne i eget felt, men de norske spillerne sviktet totalt og Janice Caymans fikk stå helt alene. Nådeløst headet hun ballen i mål etter markeringssvikt hos Norge.

- Det er ikke godt nok på dette nivået. Det lugger voldsomt for oss, hele laget, sier Mjelde.

Hun skulle egentlig starte som midtbanespiller i går - men en skade under oppvarming på Maria Thorisdottir gjorde at Mjelde måtte tilbake i forsvaret.

- Jeg må bare skru om hodet og tenke på andre oppgaver. Jeg skal klare såpass, sier Mjelde.

Norge - Danmark og Nederland - Belgia spilles mandag klokka 20.45.

- Utfordring i gruppa

Ada Hegerberg har ikke fokus på en eventuell kvartfinale - men er først og fremst opptatt av at laget presterer bedre.

- Vi må stå i det og kunne se oss selv i speilet. Hver av oss har et ansvar for å finne ut hva som skal gjøres. Vi har selv satt oss i denne posisjonen, og vi er nødt til å prestere bedre. Det skal vi gjøre mot Danmark, sier Hegerberg til Dagbladet.

Det er tre dager til neste kamp. Nora Holstad Berge forteller:

- Vi må ta det som en utfordring i gruppa og heve oss. Vi ønsker å vise at vi kan prestere bedre enn hittil, sier Berge til Dagbladet.

Det norske kvinnelandslaget i fotball har faktisk aldri åpnet et EM- eller VM-sluttspill med to strake tap i gruppespillet. Likevel er det et lite håp om en kvartfinalebillett.

Gruppe A akkurat nå: Nederland 6p. Danmark og Belgia 3p. Norge 0p.

Kampfakta:

Norge – Belgia 0-2 (0-0)

Rat Verlegh stadion

Ca. 9000 tilskuere

Mål: 0-1 Elke Van Gorp (59), 0-2 Janice Caymans (67).

Dommer: Monika Mularczyk, Polen.

Gult kort: Aline Zeler (23), Heleen Jaques (48), Belgia, Anja Sønstevold (90), Norge.

Norge (4-4-2): Ingrid Hjelmseth – Ingrid Moe Wold (Anja Sønstevold fra 46.), Maren Mjelde, Nora Holstad Berge, Elise Thorsnes (Emilie Haavi fra 75.) – Ingrid Schjelderup (Lisa-Marie Utland fra 78.), Ingrid Marie Spord, Andrine Hegerberg, Kristine Minde – Caroline Graham Hansen, Ada Hegerberg.

Ubenyttede reserver: Cecilie Fiskerstrand, Oda Bogstad – Guro Reiten, Tuva Hansen, Stine Reinås, Frida Maanum, Kristine Leine. Uaktuelle pga. skade: Maria Thorisdottir, Ingvild Isaksen.