Skiskytter-VM:

Slakter egen innsats

Tiril Eckhoff klarte ikke å holde ryggen til franske Julia Simon på sisterunden i den single miksstafetten. Eckhoff sikret norsk sølvmedalje, mens Johannes Thingnes Bø slaktet egen innsats.

SØLV: Johannes Thingnes Bø var svært kritisk til seg selv etter løpet. Foto: Primoz Lovric
SØLV: Johannes Thingnes Bø var svært kritisk til seg selv etter løpet. Foto: Primoz Lovric Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

POKLJUKA/OSLO (Dagbladet): Det ble ulidelig spennende på den siste runden på dagens single miksstafett. Tiril Eckhoff gikk ut sammen med Julia Simon på den siste runden, men da franskmannen rykket i siste bakken før mål, klarte ikke Eckhoff å følge.

Selvkritisk

Thingnes Bø er normalt en svært god skytter, men på dagens stafett slet han med å få ned blinkene. Totalt måtte han bruke sju ekstraskudd. Etter løpet slaktet han sin egen prestasjon.

- Det var godt under pari i dag, så den prøver jeg å glemme fortest mulig. Jeg har ingen problemer med å være selvkritisk, sier han.

- Hvorfor blir det sånn i dag?

- Det er jo fordi jeg ikke er bestemt nok på riktige arbeidsoppgaver. Nå er vi i VM, og da skal man være på topp, sier han.

Før løpet kunne man se at Thingnes Bø skjøt ekstra mange serier. Ola Lunde i NRK hadde ikke noe godt svar på hvorfor, men hovedpersonen selv kunne til Dagbladet forklare hvorfor han brukte ekstra lang tid på oppvarming.

- Jeg skjøt mange raske serier for å være forberedt på det som venta i konkurransen. Det var en del av rennplanen. Jeg gjorde det for å komme inn i riktig modus for å henge med resten, sier han til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer