MISNØYE: Vålerenga-trener Ronny Deila var alt annet enn fornøyd med spillerne han lot slippe til i cupkampen mot Ørn Horten. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
MISNØYE: Vålerenga-trener Ronny Deila var alt annet enn fornøyd med spillerne han lot slippe til i cupkampen mot Ørn Horten. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Cupen:

Slakter egne spillere: «Vondt å se på»

VIF-trener Ronny Deila sier det var «vondt å se på».

HORTEN (Dagbladet): Vålerenga berget seg videre fra 3. runde i cupen med et nødskrik. Mot 3. divisjonslaget Ørn Horten måtte VIF ha ekstraomganger for å avgjøre, og storfavorittene var faktisk heldige som slapp unna med 1-0 etter 120 minutter.

Etter kampen var VIF-trener Ronny Deila rasende og mente egne spillere ikke gjorde en god nok jobb. Deila sa etter kampen at det var «vondt å se på»

Ingen av VIF-profilene sto fram i cupkampen, men Christian Grindheim og Herman Stengel var blant de mest positive. De bidro til at laget slapp med skrekken etter en frisparkperle fra sistnevnte etter 99 minutter.

- Vi burde avgjort kampen etter 20 minutter og vi brenner tre hundreprosentsjanser. Dette er likevel ikke godt nok. Ørn har mer vilje enn oss. Dette er sånn som kan skje i cupen. Vi har alt å tape, sier Grindheim til Dagbladet.

Vålerenga stilte med en reservepreget ellever fra start, men ville ikke bruke det som unnskyldning for at de var svært nær et bananskall.

- Det er ikke mye finspill. Vi sliter med å spille på banen. Ballen spretter rart og ballen triller ikke, men vi skal ikke skylde på banen. Ørn gjør en god kamp og de spiller fin fotball og det er ingen av oss som er fornøyd med 120 minutter mot Ørn Horten, sier Stengel til Dagbladet.

Skuffet

VIF-trener Deila var derimot nådeløs mot eget lag etter cupkampen på Lystlunden stadion.

- Jeg forventer at vi skal slå Ørn Horten selv om jeg rullerer mye på laget. Jeg fikk mange svar... Mange spillere ble veldig slitne, noe jeg ikke skjønner noe av. Jeg er jævlig skuffa. Prestasjonen er under enhver kritikk, sier Deila til Dagbladet.

Ronny Deila så sitt eget Vålerenga klare 1-1 mot serieleder Rosenborg søndag kveld, men fikk mer å tenke på etter en svak forestilling i går.

- Ja, jeg bytter ut mange spillere, men husk at dette er Eliteserie-spillere som har kamper på øverste nivå. Jeg må gamble og har en tropp på 30 spillere som skal levere. Det som ble levert mot Ørn Horten er langt unna det jeg forventer. Det er flere som skuffer, sier Deila til Dagbladet.

- Er det noen spesielle spillere som ikke leverer?

- Det kommer jeg ikke til å si til deg. Det vet du. Dette finner vi ut av selv, sier Deila.

Følgende spillere fikk minutter på banen for VIF i går: Marcus Sandberg – Christian Borchgrevink, Markus Nakkim, Enar Jääger (Jonatan Tollås Nation fra 37.), Ivan Näsberg – Herman Stengel, Abdi Ibrahim, Daniel Berntsen (Christian Grindheim fra 67.) – Ernest Agyiri, Henrik Kjelsrud Johansen, Chidera Ejuke (Bård Finne fra 59.)

POSITIV: Ørn-trener Kjell André Thu og assistenttrener Trym Bergman (t.h.).  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
POSITIV: Ørn-trener Kjell André Thu og assistenttrener Trym Bergman (t.h.).  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Surrealistisk

En som var skuffet, men likevel stolt, er Ørn Horten-trener Kjell André Thu.

- Hadde jeg vært Vålerenga-trener og sett eget lag slitt såpass, så hadde jeg satt noen spørsmålstegn. Vi er solide i det lave presset og det er vanskelig å bryte oss ned. Vålerenga kan neppe være fornøyd med prestasjonen, sier Thu til Dagbladet etter nesten-sensasjonen på eget kunstgress.

Thu forteller videre:

- Det ble en fin fotballfest og Vålerenga ble presset. Det sier litt om gutta på laget når de går av banen etter 120 minutter mot Vålerenga og er skuffet og forbanna for at vi ikke vant. Vi er på høyde med VIF og blir straffet fordi vi ikke er effektive nok. Det feller oss. Hadde vi satt noen av de store sjansene, kunne vi faktisk gått videre, sier Thu.

- Var det noe som overrasket deg i kampen?

- Det ble et surrealistisk kampbilde. Vi prøvde å sette tempo i kampen, mens Vålerenga lå lavt og kontret i 2. omgang. Det er gledelig at vi aldri ble rundspilt, sier Ørn Horten-sjefen.

40 plasser skiller lagene i divisjonssystemet. VIF er nummer 8 i Eliteserien, mens Ørn Horten er nummer 2 i 3. divisjon, der Moss er store favoritter.

- Denne cupkampen er inspirerende for hele laget og hele klubben. Det er lokale, unge gutter som får vise seg fram. Jeg håper dette er noe Ørn Horten kan bygge videre på, sier trener Thu.

Også i kveld spilles det cupkamper i 3. runde: KFUM Oslo - Molde 18.00, Mjøndalen - Strømsgodset 19.00. Utsatt: Jerv - Åsane.

Kampfakta:

Ørn Horten – Vålerenga 0-1 (0-0) e.o.

2241 tilskuere

Mål: 0-1 Herman Stengel (100).

Dommer: Christian Moen, Løvenstad.

Gult kort: Adnan Hadzic, Ørn Horten, Henrik Kjelsrud Johansen, Vålerenga.

Ørn Horten: Miguel Vieira - Torgeir Fredriksen - Thomas Knutsen - Håvard Hettervik - Trym Bergan Solli - Alen Patros (Joachim W. Hoff fra 91.) - Artan Brovina (Alex Krawiec fra 65.) - Adnan Hadzic - Thomas Utter Jensen - Niklas Haakenstad (Jens-Erik Johansen fra 81) - Lasse Bransdal.

Vålerenga (4-3-3): Marcus Sandberg – Christian Borchgrevink, Markus Nakkim, Enar Jääger (Jonatan Tollås Nation fra 37.), Ivan Näsberg – Herman Stengel, Abdi Ibrahim, Daniel Berntsen (Christian Grindheim fra 67.) – Ernest Agyiri, Henrik Kjelsrud Johansen, Chidera Ejuke (Bård Finne fra 59.).