Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slakter feig Anand etter nytt remis

- Noe må skje.

 DRIKKEPAUSE:  Vishy Anand og Magnus Carlsen under dagens parti. Foto: Lars Eivind Bones
DRIKKEPAUSE: Vishy Anand og Magnus Carlsen under dagens parti. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

SOTSJI (Dagbladet): Det endte med et relativt kjedelig remis mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand i dagens parti.

Carlsen fant ikke åpningen han var ute etter, og var greit fornøyd med et remis. Det gjør at han beholder ledelsen sin inn mot de tre siste partiene.

- Det er ikke heldig med et så kort parti. Med tanke på matchsituasjonen er det mindre krise enn det ville vært ellers, sier Carlsen på pressekonferansen.

For Anand er det en helt annen historie. Inderen vinne. I dag serverte han meget godt forsvarsspill og satte Carlsen i en vanskelig posisjon - nordmannen innrømmet at han ikke var godt nok forberedt.

Overrasket Men selv om forsvarsspillet var utsøkt, holdet det ikke. Nå reagerer den spanske journalisten Leontxo Garcia på Anands plan.

Garcia er blant verdens mest kjente og erfarne sjakkreportere.

- Carlsen ble nok overrasket over at Anand var så godt forberedt.  Anands løper til e7 var et veldig sterkt trekk. Magnus var ute etter remis etter det, sier Garcia.

- Hvorfor tar ikke Anand sjanser? Men tida framover er han ikke like sikker på sett med indiske øyne:

- Det store spørsmålet nå er: Hvorfor tar ikke Anand noen sjanser? Dette er ulikt ham.  Det eneste logiske svaret er at det er karakteren hans advarer han mot å gjøre det. Men nå må han ta noen sjanser. Han har ikke noe valg. Han har to hvite partier igjen, men det er ikke sikkert det siste partiet blir spilt.

Garcia har vært imponert over Anands spill dette mesterskapet, men i en presset situasjon har inderen kanskje ikke de riktige midlene som skal til.

- Han blir ruinert av sin egen strategi. Han må ta sjanser. Skal du greie å slå Carlsen, må du framprovosere veldig dynamiske stillinger.  Å bytte dronninger i starten av partiet er ikke måten.

Selv tok Anand det med knusende ro på dagens pressekonferanse.

- Jeg er godt fornøyd med resultatet. Man prøver å være forberedt for alt, men jeg visste at dette var en komfortabel stilling for svart, sier inderen.

Og Anand hevder at selvtilliten ikke er et problem før de siste partiene:

- Den er god etter en enkel remis som dette med svart. Jeg må bare prøve hardere med hvit.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media