REAGERER:  Dette er skiene Maria Rydqvist reagerer på. Foto Bjørn Langsem / Expressen
REAGERER: Dette er skiene Maria Rydqvist reagerer på. Foto Bjørn Langsem / ExpressenVis mer

Slakter finsk skiprodusent etter disse «bikini-skiene»

- Burde ikke skje i 2015.

FALUN / OSLO(Dagbladet): Det kryr av reklameboder på vei inn på stadion på Lugnet.

De store sponsorene passer på å bruke VM som et utstillingsvindu nye produkter.

Ikke alle faller like mye i smak.

Lettkledde damer Den finske skiprodusenten One Way sport markedsfører ski med lettkledde bikinidamer inne i sin bod. Merket leverer blant annet staver til den svenske yndlingen Charlotte Kalla og sponser Alexander Kristoffs sykkellag Katjusja.

Det får den svenske skiløperen Maria Rydqvist til å reagere. Hun har tidligere kritisert produsenten i en blogg, og tok opp igjen problemstillingen i går:

- Jeg skrev om det for tre år siden i en blogg, og visste ikke at de hadde skiene fortsatt, sier hun til Sportexpressen.

- Det er merkelig at det skjer her i Sverige. Det er et finsk merke, jeg vet ikke om de har kommet like langt med tanke på likestillingen, sier Rydqvist oppgitt. - Hvordan reagerer du når du ser skiene?

- Det hører ikke hjemme på ski. De har et kjedelig kvinnesyn. Det føler ikke naturlig at dette skjer i 2015, sier Rydqvist.

Uforstående Expressen møtte One Ways sports eier, Andreas Bennert, i går.

 BIKINISKI:  Slik vil One Way sport rekruttere nye langrennsløpere. Foto: Expressen
BIKINISKI: Slik vil One Way sport rekruttere nye langrennsløpere. Foto: Expressen Vis mer

Han kjenner seg ikke igjen i kritikken:

- De er ikke nakne. Det er litt som surfestilen - kvinner i bikini. Ideen med skiene - som bare er en liten del av vår kolleksjon - er å motivere og nå unge personer som ikke går på ski i dag. Vi tilbyr dem noe kult og annerledes og håper det kan lokke dem fra andre idretter, sier Bennert

- Så barn skal bli mer motivert av disse skiene?

- Nei. De er ikke målgruppen. Dette er skøyteski for voksne. Når jeg snakker om voksne mener jeg de som er 16-18 år som har førerkort og kan drikke alkohol.

Dagbladet var på jakt etter bilde av skia i dag, men fant dem ikke i boden. Seinere fikk vi bekreftet at produsenten har tatt grep og fjernet dem.