Idrettstinget

Slakter forslag: - Mildt sagt sjokkert

Generalsekretær i Oslo Idrettskrets, Magne Brekke, reagerer sterkt på et forslag fremmet av Norges Idrettsstyre.

KLAR BESKJED: Fra generalsekretær i Oslo Idrettskrets, Magne Brekke. Foto: Christian August Cederblad / Dagbladet
KLAR BESKJED: Fra generalsekretær i Oslo Idrettskrets, Magne Brekke. Foto: Christian August Cederblad / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Det er den nye «Langtidsplanen 2023-2027» som Magne Brekke mildt sagt skjønner lite av.

Generalsekretæren hevder Idrettsstyret, med president Berit Kjøll i spissen, foreslår å fjerne idrettens verdier under det pågående Idrettstinget i Bergen denne helgen.

- Det er vi mildt sagt sjokkerte over. Dette er et verdivalg. Norsk idrett er en verdibasert organisasjon, og idrettspresidenten har snakket veldig mye om verdibasert ledelse, også er forslaget å fjerne verdiene, hevder Brekke overfor Dagbladet.

Han fortsetter:

- Idretten blir til dels kritisert på en del områder, men vi har noen grunnleggende verdier, som man gjerne kan kalle grå og kjedelige, men frivillighet, demokrati og likeverd er hellige verdier for norsk idrett.

Han er svært kritisk til at verdiene skal fjernes med et pennestrøk, og erstattes med noe som skal vedtas i langtidsplanen.

- Det er så overflatisk, og har null troverdighet. Det blir på alle mulige måter fryktelig feil. Vi håper virkelig det blir stemt ned, for idrettens verdier anser vi som viktigere enn noen gang, freser Brekke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer