I ORDKRIG: Rafael Benítez er ikke helt på godfot med styret i Newcastle. Foto: NTB Scanpix
I ORDKRIG: Rafael Benítez er ikke helt på godfot med styret i Newcastle. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rafael Benítez

Slakter gamleklubben

Rafael Benítez snakker ut om tida i Newcastle.

Publisert

Rafael Benítez ble en stor helt blant Newcastle-fansen etter noen imponerende år i den engelske klubben. Han tok over laget i 2016 midt i sesongen. Det endte i nedrykk, men med Benítez rykket klubben rett opp igjen til øverste nivå i England.

Siden den gang har han bidratt til at Newcastle har holdt seg i Premier League, uten å blande seg i nedrykksstriden. Det til tross for at Newcastle ikke er kjent for å bruke mye penger på spillerkjøp - noe mange Premier League-lag gjerne gjør inn mot en ny sesong.

Til slutt fikk Benítez nok, og på våren i år valgte spanjolen å forlate Newcastle. Siden den gang har han funnet seg en ny klubb. I dag holder han til i Kina og trener kinesiske Dalian Yifang.

Newcastle på sin side har hentet inn tidligere Manchester United-spiller Steve Bruce som erstatter.

Slår tilbake mot klubben

Benítez' sjokkexit fikk stor oppmerksomhet, og Benitez har vært ganske taus om hva som faktisk var grunnen til at han forlot klubben.

Newcastles administrerende direktør Lee Charnley hevdet i forkant av Newcastles nylige kamp mot Arsenal at Benitez var motivert av penger, og at det var penger som var grunnen til at han dro fra klubben.

Nå slår Benitez tilbake. Og han hevder at det ikke var penger som gjorde at han dro. Han sier at klubbens plan ikke var god nok, og at dessuten kontrakten han ble tilbudt var dårligere enn den han satt med da han fortsatt var i klubben.

- Jeg prøvde å gjøre mitt beste hver dag, og jeg ble i klubben til og med da vi rykket ned til Championship. Jeg sa nei til andre tilbud - større tilbud enn det jeg nylig sa ja til fra Dalian Yifang, skriver Benítez i et innlegg på nettsida The Athletic.

Han skriver også at Newcastle hadde ett år på seg til å finne et godt tilbud til ham, men da de først kom med et tilbud på tampen, var det ikke godt nok.

- De sa til meg at de ikke ville investere i akademiet eller treningsfeltet - hvis de ønsker, så kan jeg forklare grunnen til at Mike Ashley (Newcastle-eieren) nektet å gjøre det, skriver spanjolen.

Stolte ikke på dem

Det var i løpet av dette møtet at Benítez innså at han ikke kom til å fortsette karrieren i Newcastle, til fansens store skuffelse.

- Etter det møtet visste jeg at de ikke kom til å komme tilbake med et seriøst tilbud, og da et tilbud kom - 19 dager seinere - var det med samme lønn som for tre år tidligere med mindre kontroll på overganger, hevder han, og fortsetter:

- Etter tre år med brutte løfter, stolte jeg ikke på dem.

Siden Benítez dro har fansen vært svært skeptisk til Newcastle, og mange tror at klubben vil slite i større grad i år enn tidligere. Deres nye sjef Bruce åpnet Premier League-sesongen med et 1-0-tap mot Arsenal.

I innlegget sitt oppfordrer Benítez til at Newcastle-fansen må støtte deres nye manager.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer