Eliteserien

Slakter gressmatta etter ny RBK-nedtur: - Pinlig

Mike Jensen dukket opp da Eirik Horneland trengte det som mest. Trønderne står fortsatt kun med én seier i årets Eliteserie.

DÅRLIG GRESS: Mike Jensen går hardt ut mot gressmatta på Åråsen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
DÅRLIG GRESS: Mike Jensen går hardt ut mot gressmatta på Åråsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer
  • Lillestrøm - Rosenborg 1-1 (1-0)

LILLESTRØM (Dagbladet): Hjemmelaget tok ledelsen, og dominerte mot Hornelands Rosenborg før pause. Da tok RBK-sjefen grep. Likevel endte det bare med det ene poenget for trønderne på Åråsen.

Etter kampen slakter Rosenborg-kaptein Mike Jensen gressmatta på Åråsen.

- Det er veldig ufortjent at vi ikke vinner. Men under omstendighetene skal vi være fornøyde, for prøv å rette kameraene mot dette gresset, det er en skandale. Hvis du skal kalle deg en fotballklubb, må du i det minste ha noe skikkelig å spille på. Dette er pinlig. Men vi tar med oss det ene poenget og leverer en god innsats. Vi spiller bedre enn Lillestrøm, sier Mike Jensen til Eurosport etter kampen.

- Du kan jo nesten ikke spille fotball, men vi forsøker, og vi lyktes faktisk ganske bra syns jeg. Men det er en katastrofe dette her. Jeg er så skuffet over det, men jeg syns vi leverer en god innsats, sier Jensen, som mener Rosenborg var bedre i dag enn tidligere.

Rosenborg-kapteinen får støtte fra lagkamerat Birger Meling.

- Det er klart at matta kunne vært bedre, tatt i betrakning at vi er i mai. Men jeg spiller heller på ei matte som dette enn på kunstgress. De har sikkert sine grunner til at den er som den er, men det som er enda kjekkere enn å spille på gress er å spille på gode gressmatter, sier Meling til Dagbladet.

- Vi vet jo forutsetningene og vi vet jo grunnen til at banen er slik. Det gjelder ikke bare menneskelige faktorer. Det finnes andre grunner. Vi bruker ikke noe energi på å mase på det, sier Lillestrøm-trener Jörgen Lennartsson om banen til Eurosport.

Vraket

Før kampen var det nok mange som hevet øyenbrynene grunnet Nicklas Bendtners fravær i troppen, samt at Meling skulle fortsette oppe i banen som kantspiller, med Valsvik på backen. Selv forklarte Horneland laguttaket sitt på denne måten før kampen:

- Det ble besluttet at dette var den rette troppen å dra til Åråsen med i dag. Dette var et valg vi valgte å ta, og det står vi for, sa Horneland til Eurosport.

- Du vet at det blir en del bråk rundt det?

- Det blir jo bråk rundt det jeg gjør i Rosenborg, og det er en del av det å være hovedtrener i Rosenborg. Men når du er leder så må du ta beslutninger som føles rett for deg selv, og dette var en beslutning som føles rett, fortsatte han.

Lillestrøm best i gang

Etter ei åpning preget av svært lite finspill og tette og tøffe dueller, var det hjemmelaget som skapte den første store sjansen i kampen. Spiss Thomas Lehne Olsen hadde bevegd seg ut i høyrekorridoren, og la et godt innlegg inn mot Alex Dyer inne i feltet, via Even Hovland.

Dyer var først på ballen på ti meter, André Hansen var utspilt, og dermed kunne Dyer med litt større hell satt ballen inn i det tomme målet. En oppofrende Yann-Erik de Lanlay kom i midlertid imellom, og fikk hindret 1-0 til vertene da 14 minutter var spilt.

Rosenborg tatt på kontra

Mike Jensen skapte Rosenborgs første farlighet da 22 minutter var spilt, men Lillestrøm-keeper Marco Maric hang bra med på notene.

Så skjedde det som har skjedd så mange ganger med Rosenborg i år. Bare sekunder etter Mike Jensens skuddforsøk, mistet venstreback for anledninga, Gustav Valsvik, ballen til Thomas Lehne Olsen ved midtstreken. Spissen satte fart og plutselig var det to mot to inne på Rosenborgs halvdel.

Tore Reginiussen forsøkte å lede Lehne Olsen ut mot høyre, og bort fra målet. Det gjorde at det åpnet seg rom for Daniel Gustafsson, som enkelt satte ballen i mål i det han ble spilt fri og kom alene med keeper André Hansen.

Kjempesjanse

Etter å ha skapt nesten ingenting igjennom hele førsteomgang, klarte Rosenborg å skape et lite trøkk på vertene de siste minuttene før pause. Da kom også sjansen hele Trøndelag ventet på.

En stuss på en Rosenborg-corner sørget for at de Lanlay fikk stå mutters alene på fem meter, hvor han bare kunne sikte på åpent mål. Han fikk bra klem på avslutninga, som gikk via bakken og over tverrliggeren.

Et lite under at gjorde altså at lagene gikk til pause på stillinga 1-0 til de gule og sorte.

Tok grep i pausen

Etter Hornelands dobbelbytte i pausen, hvor både Adegbenro og Søderlund kom inn, henholdsvis for Valsvik og Botheim, fikk vi et annet kampbilde.

- Vi er litt endimensjonale i angrepsspillet og så har vi spisskompetansen til Samuel og Alex, sa RBK-trener Eirik Horneland til Eurosport like før andreomgang skulle i gang.

Det gjorde at de svartkledde evnet å sette et baktungt hjemmelag under press, noe som også resulterte i flere gode målsjanser.

Nærmest det første kvarteret var de da Birger Meling, som var tilbake i sin vante back-posisjon, fikk fyrt av fra hjørnet av 16 meteren. De påfølgende corneren holdt også på å ende opp i mål, da Lillestrøm-keeper Marco Maric bomma på ei utboksing. Hodestøtet fra Hovland sneik seg derimot på feil side av stolpen for trønderne.

Så kom utligninga som lå i lufta. En fantastisk volley fra kaptein Mike Jensen sørget for balanse i regnskapet da 61 minutter var spilt.

Og gjestene viste umiddelbart at de ville ha mer.

Yann-Erik de Lanley, som var uheldig i på åpent mål i første omgang, fyrte av fra hjørnet av 16 meteren. Ballen så ut til å duppe ned i det motsatte krysset, men smalt i reklameskiltene like bak målet.

Red av stormen

Til tross for Rosenborg-presset etter scoringa, klarte hjemmelaget å ri av stormen. De siste minuttene var det hjemmelaget som presset på for de tre poengene, og nærmest var de da Alex Dyer fikk fyre av fra 16 meter mot en utspilt André Hansen.

Et Rosenborg-bein hindret derimot at Lillestrøm tok med seg alle tre poengene mot tittelforsvareren.

Nærere kom ikke noen av lagene, og dermed endte det 1-1.

- Jeg er veldig godt fornøyd med siste timen. Jeg syns vi står fram som et lag med gode holdninger, et lag som evner å komme tilbake igjen, et lag som virkelig har lyst til å vinne på bortebane og produserer nok til å vinne, sier Horneland til Eurosport.

- Vi er litt engstelige for å bruke ballen utpå banen her, for det er en vanskelig bane. Og så er vi engstelige og blir litt passive. Jeg syns de to spissene deres fanger for mye av kontringsoppspillene der, og så blir vi litt passive i den offensive markeringen, slik at de får dyttet laget etter. Når vi får justert det i pausen og tar mer tak i ball, så syns jeg vi er klart bedre enn Lillestrøm og gjør en fin omgang, sier Horneland.

Det er trenerkollega Jörgen Lennartsson enig i.

- Jeg er aldri fornøyd om vi ikke vinner på hjemmebane, samtidig så har de et ganske bra press og de har en del sjanser der, så det er vel riktig å si at det var urettferdig med uavgjort, det må vi innrømme. Det var litt surt at de scoret mål på en dødball, et innkast når vi har en spiller utenfor banen. Det manglet en spiller, og da blir det hull andre steder, sier Lennartsson til Eurosport.