Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupåpningen i Ruka

Slakter Halfvarsson etter niendeplassen

- Uprofesjonelt.

SYNTES DET VAR KALDT: Calle Halfvarsson sto voer oppvarmingen i kulda i Ruka søndag. Det vekker oppsikt. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SYNTES DET VAR KALDT: Calle Halfvarsson sto voer oppvarmingen i kulda i Ruka søndag. Det vekker oppsikt. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

RUKA (Dagbladet): Calle Halfvarsson gikk ut som nummer ni på den avsluttende jaktstarten i Ruka søndag, og kom også i mål som nummer ni etter en drøy halvtimes skigåing.

Halfvarsson hadde fjortende beste etappetid, men innrømmet at han ikke tok det avsluttende rennet av minitouren spesielt seriøst.

For mens konkurrentene var ute og varmet opp i forkant av starten, var Halfvarsson inne i svenskenes bobil i smøreområdet.

- Jeg gjorde ingenting. Jeg satt i husbilen og ville ikke gå ut i kulda, innrømmer Halfvarsson i pressesonen etter løpet.

- Uprofesjonelt

Riktignok var det kaldt i Ruka, med en opplevd temperatur på minus 25 grader, ifølge Yr, men likevel vekker det oppsikt av svenskenes beste herreløper valgte å stå over oppvarmingen.

NÅDELØS: Landslagstrener Eirik Myhr Nossum mener Calle Halfvarsson var oprofesjonell i Ruka søndag.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
NÅDELØS: Landslagstrener Eirik Myhr Nossum mener Calle Halfvarsson var oprofesjonell i Ruka søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

- I min verden så hadde jeg sagt at det er uprofesjonelt. Det er ingen hos meg som har prøvd seg på det der, nei, sier Norges landslagstrener, Eirik Myhr Nossum, til den svenske avisa Expressen.

Halfvarsson forteller at han fikk beskjed om å komme seg ut og varme opp mens han satt inne i bobilen på stadion, men valgte å ikke følge trenerens beskjeder.

- Det er kaldt, og da er det enda viktigere å gjøre en bra oppvarming, men jeg har vanskelig for det der. Jeg må skjerpe meg, sier Halfvarsson.

Bør være skuffa

Til slutt gikk han ut og løp noen minutter før start, men han var ikke skikkelig varm da løpet startet.

- Det var litt slurvete, så får jeg se om jeg får det til bedre neste helg, sier han.

Den norske landslagstreneren mener Halfvarsson har all grunn til å være skuffa over seg selv.

- Det er jobben din å gå fort på ski, og hvis du ikke er interessert i å stille på jobben klokka åtte på morgenen, så bør du få beskjed av sjefen din om at kontortida er åtte til fire. Så enkelt er det. Det er bare å komme seg på jobb. Vi har smørere som står på døgnet rundt for ski, og skiløpere skal bare stå opp fem timer etter dem og gå et skarve skirenn. Det er de som har den enkleste jobben her. Han være skuffa over seg selv, sier Nossum til Expressen.

Avdramatiserer

Emil Iversen, som ble nummer to i minitouren, er ikke overrasket over at Halfvarsson skulket unna oppvarmingen før dagens renn.

- Calle er en solskinnsløper. Han er fra Sverige og er litt hårsår, så hvis det blir noen minusgrader og litt surt så går han og setter seg i en stol og tar seg kanskje en brus. Jeg er en viking fra Norge, så jeg har ikke tenkt over at det er kaldt her en gang.

Den svenske landslagstreneren, Mattias Nilsson, forsøker å avdramatisere oppvarmingsmissen overfor Expressen.

- Calle overdriver litt, det er klart han varmet opp. Men jeg sa til ham at han skulle gå ut litt tidligere så han rakk å varme skikkelig opp. Det gjorde han ikke helt i dag, og det er noe han må ta med seg videre, sier Nilsson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media