Slakter håndtering: - Tåler ikke kritikk

Etter at Ingvild Flugstad Østberg i går bekreftet på sosiale medier at hun står over OL, kritiserer Jan Petter Saltvedt Norges Skiforbunds håndtering av saken i forkant.

INGEN OL: Ingvild Flugstad Østberg blir ikke med til OL i Beijing. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
INGEN OL: Ingvild Flugstad Østberg blir ikke med til OL i Beijing. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går publiserte NRK en kommentar av sportskommentator Jan Petter Saltvedt, hvor han skriver at ledelsen i Skiforbundet bør ta selvkritikk etter det han mener var et for tidlig «comeback» for langrennstjerna Ingvild Flugstad Østberg (31).

Saltvedt skriver blant annet:

«Ingvild Flugstad Østberg burde aldri fått konkurrere i verdenscupen i 2021.»

Østberg deltok på en pressekonferanse på Ullevaal stadion i november før comebacket, hvor hun blant annet ble spurt om ernæring, mat, vekt og trening.

«Østberg orket. Men det var likevel noe i blikket som syntes å mangle troen på at dette virkelig var tidspunktet for å prøve komme tilbake på det ypperste toppnivå», skriver Saltvedt.

På spørsmål fra Dagbladet sier Saltvedt at dette er en subjektiv mening, men at det ikke er vanskelig å få med seg hva som skjer.

- Hun (Østberg, journ.anm.) virket ikke bekvem med det hun sa der og har sagt tidligere, sier han, og referer til pressekonferansen på Ullevaal stadion.

- Spesielt

Langrennssjef Espen Bjervig synes det er greit at Saltvedt har sine egne meninger, men sier at det er en rar mening å ha når han ikke vet så mye om situasjonen.

- Det er spesielt å mene det han mener, når han ikke er kjent med saken, sier Bjervig til Dagbladet.

Videre forteller han om et system som fungerer godt.

- Vi har et system hvor man kan begynne igjen med skisport når man har fått en godkjent helseattest, sier Bjervig til Dagbladet.

LANGRENNSSJEF: Espen Bjervig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LANGRENNSSJEF: Espen Bjervig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Saltvedt er ikke enig i avgjørelsene rundt systemet til Skiforbundet, og kritiserer de for å ikke ta egne avgjørelser rundt enkeltpersoner.

- Bare fordi hun har fått en godkjent helseattest, betyr ikke det at hun er klar for verdenscupen, sier Saltvedt.

Langrennsløper Ingvild Flugstad Østberg åpner opp om hvordan det er å være tilbake i verdenscup-sirkuset. Reporter: Thomas Haarstad. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer

- Tåler ikke kritikk

Saltvedt mener at Skiforbundet og ledelsen håndterer kritikk dårlig. Han synes at de har en lei tendens til å ikke godta negative omtaler og bare uttale at de ikke kjenner saken.

- De er rett og slett ikke interessert i å diskutere når de blir kritisert, sier han.

Han syntes at forbundet pakker altfor mye inn og har dårlige formuleringer når det gjelder hvordan de håndterer andre meninger enn sine egne.

- De tar i stor grad altfor stort hensyn til eget renommé, forteller Saltvedt til Dagbladet.

Som svar på kritikken, skriver Bjervig i en sms til Dagbladet at:

«Kritikken fra en kommentator som ikke har innsikt i eller kunnskap om saken han kommenterer faller for sin egen urimelighet og får stå for Saltvedt sin regning.»

Tøff beskjed

Østberg skal ha fått et begrenset program, ifølge Bjervig, som er tilpasset hva hun orket etter at hun kom tilbake til langrennsløypa.

Dette var nok ikke den beskjeden hun hadde ønsket halvannen måned før OL i Beijing.

- Det var nok selvfølgelig en tøff beskjed å få, men nå får hun litt betenkningstid, avslutter Bjervig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer