Slakter Henrik og Filip Ingebrigtsen:
- Helt miserabelt

- Jeg vet ikke hva de holdt på med, sier Gjert Ingebrigtsen-elev Narve Gilje Nordås til Dagbladet.

NÅDELØS: Narve Gilje Nordås slakter Henrik og Filip Ingebrigtsen etter deres prestasjon på Bislett Games. Reporter: Øyvind Godø. Video: Melina Pambou Sundfør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT (Dagbladet): Narve Gilje Nordås (23) var 2,3 sekunder bak VM-kravet på 5000 meter da han klokket inn på tiden 13.15,82 på Bislett. Han slo både Henrik og Filip Ingebrigtsen, som brøt, men var likevel skuffet da han møtte Dagbladet etter løpet.

- Betyr det noe at du slår Henrik og Filip?

- Ingenting, sier Narve Gilje Nordås.

- Hvorfor ikke?

- Fordi de sprang så dårlig. Hadde de sprunget 13.10 og jeg hadde slått dem, hadde det vært fantastisk. Men det var aldri noen konkurranse. Jeg vet ikke hva de holdt på med. I den grad jeg sprang dårlig, var det helt miserabelt det de presterte, sier han videre til Dagbladet (se videointervju øverst).

- Hva tror du det skyldes?

- Jeg vet ikke. Jeg har ikke snakket med dem siden februar.

NÅDELØS: Narve Gilje Nordås. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
NÅDELØS: Narve Gilje Nordås. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

23-åringen, som i motsetning til brødrene Ingebrigtsen fremdeles har Gjert Ingebrigtsen som trener, legger til:

- Jeg har sprunget to økter hver dag de siste fire åra. Ingen skader, lite sykdom. Jeg tror de har hatt mer skader og sykdom. De er i en familiesituasjon med unger, koner og hele pakka. Og så kan det være ting jeg ikke vet om.

- Veldig surt

Når Dagbladet nevner «miserabel»-karakteristikken overfor Henrik Ingebrigtsen, svarer 31-åringen at «det er ikke godt nok av verken han eller Filip» det de gjorde på Bislett torsdag kveld.

Men underprestasjonen har sin naturlige årsak, forklarer han.

- Det var som fryktet. Jeg hadde håpet at jeg hadde vært mer smertefri i akillesen, som jeg har slitt med siden mandag og gått på smertestillende av den grunn. Det var vondt nok til at jeg ikke klarte å holde farten her. Jeg sprang mye fortere for seks uker siden og føler at jeg har tatt treningsmessige steg siden da, forteller han.

-MISERABELT: Narve Gilje Nordås feller hard dom over løpene til Filip Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen på Bislett. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
-MISERABELT: Narve Gilje Nordås feller hard dom over løpene til Filip Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen på Bislett. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

- Hva er det som gjør at du fullfører med smerter mens Filip gir seg midtveis i løpet?

- Filip er kvalifisert til VM om en måned. Det er ikke jeg. Jeg har ikke de hensynene å ta. Da kan jeg gjøre slike dumme ting, sier Henrik Ingebrigtsen med et smil.

Skade

Filip Ingebrigtsen brøt løpet i det som var hans siste sjanse til å kvalifisere seg til 5000-meteren i VM. Det skyldtes en skade som forårsaket for store smerter til at han klarte å løpe så fort som han ville.

Da tok 29-åringen et tungt, men riktig valg i lys av hva som venter seinere i sommer.

- Jeg har slitt med en vond legg og akilles. Det er veldig surt å bryte, når kroppen har spilt på lag en stund og formen egentlig er bra, sier Filip Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Jeg prøver nok en runde lenger enn jeg burde i et håp om at det skulle bli bedre. Når det ikke skjer, er det best å gi seg.

VONDT: Det ble tungt for hekkeløper Amalie Luel på oppløpet under Bislett Games torsdag kveld. Reporter: Øyvind Godø. Video: Melina Pambou Sundfør Vis mer

Slag i trynet

Filip Ingebrigtsen var best i familien og tok VM-bronse på 1500 meter i London i 2017, året etter at han ble europamester på distansen.

Også i 2018 var han best i familien og i Europa før han skadet seg i friidretts-EM i Berlin. Da grep Jakob Ingebrigtsen muligheten og vant to EM-gull. Og siden har Jakob vært best i familien - og nå i verden.

- Hvordan skal du komme tilbake på det nivået du var på disse åra?

- Jeg føler jeg er på veldig god vei. Jeg har bygd meg opp igjen etter i fjor. Da er det litt typisk at dette skjer. Det er sånne småting man må håndtere på en profesjonell måte. Jeg vet at jeg har jeg har gjennomført veldig mye bra trening. Jeg må gjøre de rette tingene framover, sier han til Dagbladet.

VANT: Salum Kashafali vant 100 meter på Bislett Stadion i det som var et helt nytt type løp. Reporter: Øyvind Godø. Video: Melina Pambou Sundfør Vis mer

Filip legger til at han fortsatt har fokus på VM i Eugene i juli og 1500-meteren der, selv om mulighetene for medalje er større i EM i München som venter i august.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer