Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborg spilte 1-1 mot Odd

Slakter Horneland-fotballen etter nytt poengtap av RBK

- Hvis dette er budskapet Eirik Horneland prøver å selge til sine spillere, tror jeg han har en meget tøff framtid i vente, sier Eurosport-ekspert Joacim Jonsson.

NYTT POENGTAP: Rosenborg står med ett poeng etter to kamper. Her setter Torgeir Børven inn sin tredje scoring for sesongen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
NYTT POENGTAP: Rosenborg står med ett poeng etter to kamper. Her setter Torgeir Børven inn sin tredje scoring for sesongen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg - Odd 1-1 (1-0)

Serieåpningen og Eirik Hornelands første offisielle kamp som Rosenborg-trener, endte i skuffelse og 2-0-tap borte mot Bodø/Glimt.

Trønderne ble kontret i senk av gultrøyene, og Horneland var åpen om at en seier i kveld var viktig for fansens tro på det nye prosjektet.

- Jeg tror det er veldig viktig. Vi trenger et resultat, en god prestasjon og se et sterkt samhold der vi står sammen i tøffe tider, men samtidig produserer noen gode øyeblikk, sa Horneland til Max.

Mot Odd gikk derimot Rosenborg på sitt andre poengtap for sesongen.

Spillmessig skuffet trønderne igjen, og Odd var svært nære ta sin andre seier for sesongen, men det ble med en scoring av Torgeir Børven og Pål André Helland.

Slakter Horneland-fotballen

I pausen av kampen tok Max-ekspert Joacim Jonsson fram øksa og slaktet Horneland-fotballen.

Rosenborg slo mye langt i tapet mot Bodø/Glimt, og mot Odd fikk man se mye av det samme.

- De har gjort det igjen, og dette tror jeg ikke gleder noen RBK-supportere, sa Jonsson, som viste til bilder der forsvaret ikke ga André Hansen muligheten til å spille støttepasninger, og der forsvaret valgte å slå langt framfor kort.

- De vurderer ikke noe annet. De kan spille seg ut slik som det gamle Rosenborg ville gjort. Er det på den her måten Rosenborg skal spille fotball, hvis dette er budskapet Eirik Horneland prøver å selge til sine spillere, tror jeg han har en meget tøff framtid i vente, fortsatte Jonsson.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen gikk også hardt ut mot Rosenborg da poengdelingen var et faktum.

- Skremmende svakt fra RBK. Null samhandling offensivt, og Odd har stort sett full kontroll på Lerkendal. I tillegg til at de sliter offensivt, gir de bort enorme rom når de mister ball, og Odd burde utnyttet det bedre, skriver Mathisen på Twitter, og fortsetter:

- Horneland har fått en blytung start, og selv om Koteng og co. ber om tid til sitt nye prosjekt, er dette langt unna der det burde vært. Og hva med spillertroppen? Flere spillere i elleveren har hatt sine beste år og er på vei ned, og nå ser vi også resultatene av en veldig dårlig jobb på overgangsmarkedet de siste åra.

Saken fortsetter under bildet.

TOK LEDELSEN: Pål André Helland sendte Rosenborg i føringen med et langskudd. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
TOK LEDELSEN: Pål André Helland sendte Rosenborg i føringen med et langskudd. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix Vis mer

- Meningsløst

Verken Horneland eller Rosenborg-spillerne var fornøyd med egen prestasjon etter poengdelingen mot Odd.

Helland, som scoret på et langskudd, var skuffet og flau etter kampen.

- Vi er så dårlige. Jeg tror ikke vi har en avslutning i andre omgang, sier Helland til Max, og fortsetter:

- Vi er pinlig unøyaktige med ball, og vi gjør det helt sykt komfortabelt å være Odd. Vi blir løpende mellom som noen ville høns. Det er totalt meningsløst sånn vi opptrer. Vi må ta oss sammen, sier RBK-profilen.

Horneland mener de fortsatt ikke er godt nok trent.

- Akkurat nå er vi et lag i motgang. Det må snus fort, sier RBK-treneren.

Flott Helland-langskudd

Kampen startet ikke slik Horneland ville, med Odd-dominans i den første halvdelen av første omgang.

Bortelaget fikk en stor sjanse da tidligere Rosenborg-spiller Elbasan Rashani slo en strøken utsidepasning til Sander Svendsen, men spissens skudd ble blokkert av en oppofrende Tore Reginiussen.

Etter hvert tok Rosenborg over kampen, og trønderne kunne tatt ledelsen to ganger ved to headinger av Alexander Søderlund, men den ene gikk i tverrliggeren og den andre skled av panna på RBK-spissen.

Rosenborg sleit med å bryte ned et kompakt Odd-lag, men da er det greit at man har spillere som kan treffe blink fra distanse, som Helland.

To minutter før pause la trønderen ballen til rette og smalt ballen i hjørnet bak Sondre Rossbach fra 20 meter.

- Deilig å få avslutte slik i en oppjaget omgang der vi slett ikke lyktes med alt, sa målscorer Helland i pausen

- Et helt OK skudd, nesten midt i mål. Skal man vinne kamper på Lerkendal, må keeperen strekke ut armene. En keepertabbe, konstaterte Max-ekspert Joacim Jonsson.

Børven med sin tredje

Odd åpnet også andre omgang best, og etter et lengre trykk på Rosenborg-forsvaret, satt den for Dag-Eilev Fagermos menn.

Espen Ruud smalt ballen inn i feltet, og ballen stusset i bakken, over en RBK-forsvarer, og i beina på Torgeir Børven, som fikk en enkel jobb med å sette inn sin tredje scoring på to kamper.

Skien-klubben fortsatte å holde på ballen etter scoringen.

- Det er de som eier kampen og de som eier ballen. De er tydeligst i rollene sine og bearbeidelsen av motstander, sa ekspertkommentator Tor Ole Skullerud.

Med tjue minutter igjen var Børven også centimeter unna sitt fjerde mål på to kamper da et innlegg fra Fredrik Nordkvelle fant Odd-spissen, men Børvens skudd gikk rett over tverrliggeren til RBK-keeper Hansen.

Ti minutter seinere var han igjen nærme på et langskudd, men også denne gangen var Odd-spissen centimeter unna fulltreffer.

Dermed ble det poengdeling på Lerkendal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!