<strong>OPPGITTE:</strong> Johan Remen Evensen hoppet 210 meter i sitt førstehopp - før juryen feiget ut.Foto: SCANPIX/AFP/DIETER NAGL
OPPGITTE: Johan Remen Evensen hoppet 210 meter i sitt førstehopp - før juryen feiget ut.Foto: SCANPIX/AFP/DIETER NAGL Vis mer

Slakter juryen etter at Evensen ble frarøvet kjempehopp

Nå klager Norge til FIS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): De norske hopperne er oppgitte og forbannet etter at Johan Remen Evensen for andre gang denne sesongen ble frarøvet et kjempehopp, i skiflygingskonkurransen i Kulm i dag.

Evensen satte et fjellstøtt nedslag på 210 meter, men da fikk juryen nok. Farten ble satt ned, og Evensen og 24 andre måtte hoppe på nytt.

I andreforsøket hoppet Evensen pene 195 meter, men beskjedne 180 meter i andreomgang holdt «bare» til niendeplass.

- Det er ekstremt frustrerende og uforståelig. Evensen er en tøff skihopper som tør å fly langt, og så er det tydeligvis noen andre som ikke tør det. Og juryen er bare opptatt av de sistnevnte, åpenbart, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

- De har ingen hjemmel i lovverket for å gjøre dette. Det går kun på magefølelsen. Det er vanskelig å forstå hvilke motiver og hvilken kompetanse de som bestemmer har, sier Bråthen.

Hadde ikke skjedd med Østerrike
Evensen selv sier til VG Nett at omgangen ikke hadde blitt startet på nytt om det hadde vært en østerriker som hadde hoppet langt.

- Ja, det er lett å tenke sånn. Det har skjedd to ganger med Johan denne sesongen. De må jo kunne se at han også har hoppet langt på trening, var best i prøveomgangen, og at han er en av de beste i dette sirkuset til å fly, sier Clas Brede Bråthen.

Nå skal hoppledelsen utforme en skriftlig klage til det internasjonale skiforbundet FIS.

- Vi vil påpeke måten teknisk delegert og assisterende rennsjef har taklet avgjørelser i forbindelse med fart, avbrudd og omhopping under rennene i Oberstdorf og Kulm. Det er flere punkter vi er nødt til å ta opp nå, sier Bråthen.

Støtte blant andre nasjoner
Hoppsjefen hevder flere av de andre nasjonene også reagerer på regelbehandlingen.

- Jeg skjønner jo nå hvorfor Østerrike er det eneste landet som er mot det nye systemet med fartskompensasjon, sier Bråthen.

- Det verste er hva dette gjør med sporten, at folk synes det blir kjedelig å se på. Etter kortere hopping i går var det halvparten så mange tilskuere her i dag. Hopp er for tøffe gutter som tør å hoppe langt, sier han.

Under hoppuka varslet den norske hoppledelsen at de ønsker å unngå all spekulasjon om østerriksk samarbeid ved å sette inn en uavhengig kontrollør av utøvernes hoppdresser. I dag er det kun østerrikske Sepp Gratzer som måler hoppdressene etter konkurranser i verdenscupen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer