FÅR HØRE DET: Hope Solo har atter en gang havnet i negativt fokus. Denne gangen for å ha slaktet Sveriges spill da de sendte USA ut av OL. Foto: Adalberto Marques/AGIF/REX/Shutterstock
FÅR HØRE DET: Hope Solo har atter en gang havnet i negativt fokus. Denne gangen for å ha slaktet Sveriges spill da de sendte USA ut av OL. Foto: Adalberto Marques/AGIF/REX/ShutterstockVis mer

Slakter keeperyndlingen etter tirade: - Anstendighet har aldri vært Solos greie

Hope Solo får så hatten passer i hjemlandet.

(Dagbladet): Mens sportsinteresserte nordmenn ventet på at Norges håndballkamp mot Montenegro skulle starte i går kveld, sendte Sveriges fotballkvinner ut storfavoritten USA.

Det sto 1-1 etter full tid og ekstraomganger, og de to lagene måtte ut i straffekonk. Der slo våre kjære naboer til, og sendte USA på hodet ut av turneringa.

Da klikka det for den amerikanske keeperen, Hope Solo.

- Jeg er utrolig stolt av dette laget, men jeg mener vi spilte mot en gjeng feiginger. Det beste laget vant ikke, det mener jeg helt klart. Dere så amerikansk lidenskap, vi ga alt vi hadde i dag, sa Solo etter kampen, og siktet til Pia Sundhages taktikk for å ta seg videre.

Pia Sundhage, altså Sveriges trener, sa hun ikke kunne brydd seg mindre, og saken var raskt ute av verden for hennes del.

- Flerårig problembarn

I Solos hjemland er tilstanden en helt annen i dag. Den amerikanske skribenten Nancy Armour, går i dag hardt ut mot Solo i en kommentar, og mener «begeret er fullt» når det gjelder Solo og overskriftene hun skaper. Hun håper US Soccer kan ha «baller» nok til å kvitte seg med keeperstjerna.

- Det flerårige problembarnet var i gang igjen på fredag, etter amerikanernes tidligste mesterskaps-exit noensinne, og kalte Sverige «en gjeng tapere», skriver Armour.

Skribenten mener det ikke er noen som helst unnskyldning som er god nok etter at Solo oppførte seg som en dårlig taper og gikk ut mot motstanderen.

- Ja, hun har all rett til å være skuffa. Tapet endte den amerikanske seiersrekka på tre OL-titler, er den lille støtten Armour gir Solo.

Selv om det endte 1-1, før 4-3 på straffekonk, mener Armour at USA verken ble robbet eller tapte på et heldig mål. Ei heller at Sverige spilte skittent og satte amerikanernes helse og sikkerhet i fare.

- Du liker kanskje ikke Sveriges «bunker-liknende» spill, eller synes det er estetisk tiltalende, men det høres ut som en strategi mot et lag med farlige spisser - som USA er - og har blitt brukt av flere lag i Premier League, Champions League og VM. Hvorfor? Fordi det funker.

- Anstendighet har aldri vært Solos greie

Ifølge Armour prøvde keeperstjerna å psyke ut Sveriges siste straffetaker, Lisa Dahlkvist, ved å bytte hansker før det som ble den siste straffen.

Likevel klaget Solo etter kampen, på at Sverige ikke ville spille - i hvert fall ikke god fotball.

Armour trekker fram at det var vinn eller forsvinn, og at lagene gjør det de kan for å overleve.

- Istedenfor å mase om det, ta det som en kompliment og finn en måte å bryte dem ned på. Men elskverdighet og anstendighet har aldri vært Solos greie.

Skandaler i fleng

Dette er ikke første gangen Solo er i trøbben. De siste årene har skandalene stått i kø for keeperhelten:

  • I 2012 arresterte amerikansk politi Solos daværende kjæreste, den tidligere NFL-proffen Jerramy Stevens, for overfall på henne. Saken ble henlagt på bevisets stilling, og paret giftet seg neste dag.
  • I 2014 ble Solo selv arrestert for familievold mot halvsøsteren og sin 17 år gamle nevø. Ektemannen Stevens har kalt det hele «en heksejakt».
  • Tidligere samme år ble flere nakenbilder av Hope Solo lekket på internett av hackere.- Det er ekstremt sørgelig og uheldig at så mange kvinners rettigheter krenkes av ulovlig lekkasje av private bilder. Dette er over grensen for menneskelig oppførsel, uttalte Solo den gang.
  • I fjor ble Solo utestengt fra landslaget i én måned. Angivelig fordi hun satt på med ektemannen da han ble arrestert mistenkt for fyllekjøring.