Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slakter Klopps Liverpool-stunt: - Iscenesatt og falskt

Steve Nicol tror spillerne ble tatt på senga.

TAKKET FANSEN: Jürgen Klopp samlet spillerne for å takke tilskuerne for støtten. Det var det ikke alle som likte. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF / NTB Scanpix
TAKKET FANSEN: Jürgen Klopp samlet spillerne for å takke tilskuerne for støtten. Det var det ikke alle som likte. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Liverpool maktet å sikre ett poeng i gårsdagens hjemmekamp mot West Bromwich. Det etter at Divock Origis skudd gikk via en forsvarer og i mål seks minutter på overtid.

Men det var det som skjedde tre minutter etterpå som fikk mest oppmerksomhet i går.

For da dommeren tok fløyta til munnen og signaliserte at kampen var over, tok Liverpool-manager Jürgen Klopp med seg Liverpool-spillerne bort til The Kop for å takke fansen. Det var ikke alle som var så begeistret for akkurat det.

Blandet kritikk Deler av Liverpool-fansen hyller Klopp for gesten, mens andre mener det var pinlig å feire ett poeng mot et West Bromwich-lag som for øyeblikket er nummer 13 i Premier League.

Blant kritikerne er tidligere Liverpool-spiller Steve Nicol (54), som spilte 13 sesonger for de røde fra 1981 til 1994. Han tror spillerne ble tatt på senga av stuntet til Klopp.

- Det så ut som det var tvang. Vi snakket tidligere om ærligheten til Klopp, han dro det litt langt der. Kanskje det var han som ble revet med, fordi de fikk en sein scoring, og følte de kunne vinne kampen. Jeg er sikker på at The Kop satte pris på det, men å se det fra utsiden så virket det iscenesatt og falskt. Jeg krympet meg da jeg fikk se det, sier Nicol i ESPN-studio etter kampen.

Med seg i studio hadde Nicol tidligere fotballspiller Alejandro Moren (36). Han skjønte også lite av feiringen.

- Jeg hadde skjønt det dersom den Origi-scoringen hadde vært en matchvinner-scoring. Følelsen av glede og alt det. Men, du utlikner i det 97. minutt, på et skudd som skifter retning, mot West Bromwich, for å få ett poeng, sier Alejandro Moreno.

Tidligere Newcastle-keeper Shaka Hislop mente på sin side at det handlet om tysk tilnærming fra Klopp sin side. Tyske lag blir ofte stående igjen for å takke sine tilhengere etter kamper. Sisteskansen så ikke noe problem med det.

God stemning Før kampen ba Jürgen Klopp Liverpool-fansen fungere som lagets 12. mann. Tidligere denne sesongen har det vært veldig stille på Anfield. I går var fansen tilbake i godt og høylytt humør.

- Det var den beste stemninga siden jeg kom. Jeg nøt atmosfæren med hele min kropp. Jeg ville si «takk», sa Klopp etter kampen.

- Noen ganger er et fortjent poeng viktigere. Jeg vet at tre poeng er viktig for tabellsituasjonen, men for utviklingen var det viktig å ta poeng mot et lag som dette. Alle sier at vi ikke kan spille mot lag som dette (lag som ligger dypt og tar lite sjanser framover journ.anm.), men det kan vi. Å slå tilbake er viktig i fotball, mente Klopp.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker sa til Dagbladet i går at han tror Klopp forsøker å få med seg hele stadion. Og at det er viktig for tyskerens Liverpool-prosjekt.

IKKE BLID: Jürgen Klopp tok ikke WBA-manager Tony Pulis i hånda etter kampen. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
IKKE BLID: Jürgen Klopp tok ikke WBA-manager Tony Pulis i hånda etter kampen. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media