Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slakter landslagssjefens spesielle utspill: - Stygge kjærester er ikke velkomne

Martin O'Neill provoserer.

PROVOSERTE MED FLEIP: Irlands landslagssjef Martin O'Neill kom med en kommentar som har provosert flere. Han fleipet om at bare attraktive kjærester fikk være med spillerne til EM. Foto: NTB Scanpix
PROVOSERTE MED FLEIP: Irlands landslagssjef Martin O'Neill kom med en kommentar som har provosert flere. Han fleipet om at bare attraktive kjærester fikk være med spillerne til EM. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Irlands landslagssjef Martin O'Neill er i hardt vær etter at han på en pressekonferanse kom med et meget spesielt svar om spillernes kjærester og koner.

Irland-sjefen ble spurt om landslagsspillerne får lov å ha med seg såkalte WAGs (wives and girlfriends) til fotball-EM i sommer. Da svarte O'Neill følgende:

- Vel, det spørs hvor bra jentene ser ut, sier O'Neill, før han fortsetter:

- Hvis de er attraktive, så er de veldig, veldig velkomne. De stygge, er dessverre ikke det, sier landslagssjefen.

Klippet er vist på The Guardian. Kommentaren var trolig ment som en spøk og det ble møtt med latter fra salen.

Men alle ler ikke.

Kritikk «The National Women's Council of Ireland» er nemlig forbanna.

- Det er ikke plass for sexistiske kommentarer i irsk fotball, spesielt på dette nivået, sier direktør Orla O'Connor, ifølge Belfast Telegraph.

- Interessen for fotball blant jenter og unge kvinner er økende i Irland. EM-sluttspillet skal brukes til å øke antall spillere, ikke komme meg slike kommentarer, sier O'Connor.

Irland-spiller John O'Shea satt med O'Neill under den omtalte pressekonferansen, men hadde langt mindre kontroversielt svar rundt spillernes kjærester.

- Kona og mine to barn kommer til EM for å heie. Jeg har nok erfaring til å fokusere på jobben min på landslaget, sier O'Shea.

Irland møter Sveits til privatlandskamp i kveld.

Irlands assistenttrener Roy Keane mener landslaget bør stå for åpenhet.

- Hør her, vi leder et seniorlag og skal behandle dem som menn. Hvis de får muligheten til å møte familien, så skal de få det, sier Roy Keane.

Wales nekter Wales' landslagssjef Chris Coleman vil nekte koner og kjærester tilgang til spillerhotellet under gruppespillet i sommerens EM. Laget håper å gjøre seg gjeldende i deres første store mesterskap på 58 år. Tidligere denne uka sa Coleman at koner, kjærester og øvrig familie, iallfall gjennom gruppespillet, helst skal holde seg unna spillerhotellet slik at spillerne har fullt fokus på fotballen.

Han kjenner godt til de engelske spillernes historie fra 2006 hvor Victoria Beckham, Coleen Rooney og andre kjærester tok mye oppmerksomhet under VM-sluttspillet i Tyskland.

- Vi har tre kamper og det kommer ikke til å være familie, kjærester eller koner på vårt hotell, sa Coleman, ifølge NTB.

- Vi har tre kamper på ti dager, så det finnes ikke tid. Vi forbereder oss, reiser, spiller og reiser igjen. Kommer vi oss gjennom gruppespillet venter en seks dager lang periode uten kamp. Da kan det være ok å bruke litt tid med familien, fortsatte han.

Hodgson gir lov England-sjef Roy Hodgson har lagt seg på en mildere linje enn naboen fra Wales. Ifølge Mirror vil Hodgson la spillerne få møter kjærester og familie under mesterskapet.

Ifølge avisa stoler landslagssjefen på spillerne sine og lar dem besøke de som bor i nærheten av treningsbasen ved Chantilly, nord i Frankrike.

Hodgson vil derimot ikke tillate spillerne å få besøk på hotellrommene, skriver Mirror.

av BBC og

TIL EM?: Her er Irland-stjerna Robbie Keane og kona Claudine Keane. Så får tiden vise om Claudine får lov å reise til EM... Foto: Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
TIL EM?: Her er Irland-stjerna Robbie Keane og kona Claudine Keane. Så får tiden vise om Claudine får lov å reise til EM... Foto: Kevork Djansezian/Getty Images/AFP Vis mer
Hele Norges coronakart