Charlotte Kalla: - Det falt jenter i stort sett hver sving

Slakter løypa: - Grusomt

Krista Pärmäkoski og Charlotte Kalla er svært kritiske til løypa som langt på vei avgjorde verdenscupen sammenlagt i dag. Først da Therese Johaug kom i tet, ble det ro over feltet.

KAOS: Therese Johaug startet langt bak, og det var fullt kaos i feltet i den isete løypa. Først da Johaug kom seg fram i tet, ble det ro i rekkene og mer plass. Foto: NTB Scanpix
KAOS: Therese Johaug startet langt bak, og det var fullt kaos i feltet i den isete løypa. Først da Johaug kom seg fram i tet, ble det ro i rekkene og mer plass. Foto: NTB ScanpixVis mer

QUÉBEC/OSLO (Dagbladet): Først falt Heidi Weng, og så fulgte en rekke av verdens beste langrennsjenter ned i snøen.

Natalja Neprjajeva var blant dem som gikk i bakken og ramlet på mange måter ut av kampen om verdenscupen sammenlagt. Den avgjorde i stor grad Ingvild Flugstad Østberg i dag.

Også Ebba Andersson falt tidlig på dagens fellesstart, mens Charlotte Kalla ble hindret.

- Det falt jenter i stort sett hver sving, sier Charlotte Kalla til Dagbladet.

- Det blir veldig trangt når det er sånne svinger og så skarpt føre. Det er ikke gøy når det er så mange tilfeldigheter.

- Vilt og grusomt

Krista Pärmäkoski er svært kritisk til at FIS sendte løperne ut i den isete løypa.

Den finske stjerna bemerker imidlertid at situasjonen ble bedre da Therese Johaug kom seg opp fra sin vanskelige startposisjon og inntok teten.

Da ble det nemlig langt mer strekk i feltet.

- Jeg så flere jenter falle. Det var vilt og grusomt. Etter jeg så de fallene, tenkte jeg at jeg trengte mer plass. Så kom Johaug bakfra og gikk opp i tet. Da ble det mer strekk i feltet, forteller Pärmäkoski til Dagbladet.

- Det hadde nok vært bedre med individuellstart i dag, mener hun.

Ingvild Flugstad Østberg ble skremt.

- Jeg kjente på det i dag at her er det viktig å holde seg i front av feltet. Plutselig bare føk Ebba ut av feltet og jeg tenkte:« Fytti helsikke». Så hørte jeg bare roping og skriking, sier Østberg til Dagbladet.

- Da fikk jeg bare bruke litt mer krefter på å holde meg foran. Jeg er glad for det, men jeg holdt på å tryne selv.

FIS svarer på kritikken

Ebba Andersson var blant dem som falt fra tetkampen i dag.

- Det var synd med det fallet, for jeg kjente meg veldig bra. Dermed fikk jeg ikke sjansen til å være med helt der oppe. Det var utfordrende å gå i en så rask og isete bane, sier Andersson til Dagbladet.

- Men det er kjempegøy at Stina vinner. Det viser at det er mulig å slå Therese, noe vi har fått spørsmål om så mange ganger.

FIS' renndirektør Pierre Mignerey beklager overfor Dagbladet at forholdene ble som de ble.

- Det var en overraskelse for oss da vi våknet til så isete raske forhold i morgentimene. Vi prøvde å gjøre løypa mindre farlig og sikre den bedre, men det hjalp ikke så mye som vi håpet, sier Mignerey til Dagbladet.