Slakter løype: - Idiotisk

Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie forstår ikke hvorfor arrangørene valgte å vanne traseen i VMs superkombinasjon.

FRUSTRERT: Kajsa Vickhoff Lie fra Norge i aksjon under Super-G for kvinner under VM i alpint 2021 i Cortina. Foto: Torstein Bøe / NTB
FRUSTRERT: Kajsa Vickhoff Lie fra Norge i aksjon under Super-G for kvinner under VM i alpint 2021 i Cortina. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De norske medaljehåpene i kvinnenes superkombinasjon fikk det svært vanskelig i slalåmdelen i Cortina d'Ampezzo mandag.

- Det var så glatt, det! Det der var vanskelig, det skal jeg innrømme med én gang. Jeg følte meg som Bambi på isen. Det var vanskelig å få noe til å svinge. Det var veldig glatt, og glattere enn jeg så for meg etter besiktigelsen også, sa Mowinckel til NTB etter målgang.

Moldenseren endte faktisk på 9.-plass, men 4,93 sekunder bak suverene Mikaela Shiffrin fra USA.

Lie var en av 14 som kjørte ut i den glatte traseen. Hvorfor VM-arrangøren valgte å vanne, skjønner de to kvinnene lite av.

- Jeg trodde jeg skulle takle is ganske greit, men når det blir polert is, blir jeg fort Bambi på isen, sa Lie til NTB.

- På kvinnesiden har det ikke blitt vannet i det hele tatt, og det har gitt strålende forhold. Men på herresiden har de gått inn og vannet, og flere har klaget på det. Jeg synes det er veldig rart at de går inn og vanner. Litt korttenkt, tror jeg. Det er litt kjipt, la hun til.

Mowinckel er enig med sin lagvenninne.

- Jeg syns det er en idiotisk ting å gjøre. Det er hardt nok som det er, det er min mening. Det ser man nå etter utforen og super-G-en som har vært i dag, der de ikke har vannet, at det er fantastisk fine forhold, sier Mowinckel til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer