Slakter LSK-stilen

LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm-Brann 2-1. Deppa og knust av hardhausfotball satt Brann-spillerne i garderoben og refset spillestilen til Lillestrøm i går. De støttes av trener Teitur Thordarson. - Jeg kaller det ikke fotball, sier han.

Langballer i rommet bak Branns forsvarsrekke. Aggressiv jobbing for å vinne tilbake ballen i mellomrommet etter duellene. Mange avbrudd i spillet og maks satsing på dødballer. Slik spilte Arne Erlandsens gutter i går. Og de fikk det som de ville. Brann fikk aldri opp tempoet i kampen. Normalt gode individualister i rødt framsto som flaue utgaver av seg sjøl.

  • Thorstein Helstad får 1 på Dagbladets spillerbørs. For fire serierunder siden fikk han 10 etter fem scoringer mot Strømsgodset.

  • Bare frisparkscoringen reddet Raymond Kvisvik unna samme karakter som Helstad.
  • Midtstopper Azar Karadas gjør avgjørende personlige feil, mens han grubler på hva han egentlig vil som fotballspiller...

Får kjeft

Dette til tross får altså Lillestrøm høre det:

- Kjedelig å spille mot dem. De innbyr ikke akkurat til festfotball. Lillestrøm er sikkert fornøyd sjøl, men de spiller i overkant langt. De spiller bare høyt. Hva skal vi gjøre da? Samtidig må vi ta kritikk fordi vi ikke prøver nok, sier Raymond Kvisvik.

- Vi får ikke fart på ballen. De drar ned med å bruke tid på dødballene. Det er ikke gøy å spille mot Lillestrøm. Vi spiller bedre når vi møter lag som vil spille fotball, og ikke bare stopper opp. I dag blir vi litt feige, og tør ikke sette fart, sier Thorstein Helstad.

- Kjedelig. De klinker. Det er alt de gjør. Men de får tre poeng, sier Azar Karadas.

Refser Teitur

Trener Teitur Thordarson var også frustrert etter luftkrigen på Åråsen.

- De slo bare langt og høyt, sier han.

LSK-trener Arne Erlandsen avfeier kritikken som grunnløs og tåpelig.

- Dette kan de spare seg for. Det er dumt å være opptatt av hva andre lag bør gjøre. Teitur bør ikke være opptatt av hvordan andre lag gjennomfører fotballen sin. Dette har han også gjort i forhold til landslaget. Jeg mener at trenerkolleger bør støtte hverandre istedenfor å kritisere hverandre, sier suksesstreneren, som med gårsdagens tre poeng passerte Molde og Brann, og inntok fjerdeplassen på tabellen.

- Vi jobber beinhardt med vår stil. Det er slik vi kan hamle opp med Rosenborg på sikt. Vi ønsker å spille underholdende og effektiv fotball. Score mål og utvikle spillere innenfor vår stil, sier Erlandsen.

- Vil vinne

Clayton Zane scoret i går også - 1- 0-scoringen var australierens femte mål for LSK.

- Hva mener du om Branns kritikk?

- Hver trener har sin måte å spille fotball på. Vi drar ikke til Molde eller Trondheim for å spille vakker fotball. Vi vil vinne, sier Zane.