Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slakter mennene bak fadesen som ryster EM-arenaen

- Det er håpløst.

PROTESTERER: Landslagssjef Christian Berge har stilt seg bak den norske protesten. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
PROTESTERER: Landslagssjef Christian Berge har stilt seg bak den norske protesten. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

KRAKOW (Dagbladet): Norge har levert inn protest til Det europeiske håndballforbundet (EHF) etter at Tyskland var én mann for mye på banen i de dramatiske sluttsekundene mot Norge.

Tyskerne har i utgangspunktet knust den norske EM-drømmen, men nå kan Norge få en ny sjanse. Samtidig slakter TV 2-ekspert Bent Svele mennene i sekretariatet og de to dommerne som skulle ha reagert på tyskernes forseelse.

- Det er håpløst. Det sitter så mange personer i sekretariatet som ikke klarer å holde styr på det de skal ha orden på. Det pinlige er at det er fem stykker i tillegg til dommerne som ikke finner ut at Tyskland har en spiller for mye på banen, sier Svele til Dagbladet.

Riktig å protestere Svele følger dramaet i korridorene under massive Tauron Arena sammen med Dagbladet. Han mener den norske delegasjonen har gjort helt rett i å levere protest.

- Uansett utfall av protesten er det riktig å markere dette av Norge . Ting som dette skal ikke skje, sier Svele, som samtidig er tvilende til om det vil bety omkamp eller en annen reaksjon fra EHFs side.

Leder for den norske EM-troppen, Heidi Tjugum, forklarer konsekvensene av hendelsen som ryster mesterskapsarenaen slik:

- Samtlige i støtteapparatet, med ledere, har sett videoen fra flere vinkler. Tyskland har gjort en feil. De har brukt to gule spillere (målvakter) på banen. På det grunnlaget har vi levert inn en protest på kampgrunnlaget. Det skal vi videre argumentere for innen klokken ni i morgen tidlig. Så er den saken i EHFs hender, forteller Tjugum til Dagbladet.

Kan få ny sjanse På tidspunktet hvor Tysklands forseelse fant sted, var det rundt fem sekunder igjen av kampen. Hvis medlemmer av sekretariatet eller dommerne hadde oppfattet situasjonen, skulle ifølge regelboka dette ha skjedd:

Sekretariatet eller dommerne skulle stoppet klokka. Tyskland skulle først fått en mann utvist i to minutter slik at de var seks spillere mot Norges sju på banen.

Så skulle Norge i tillegg fått ballen med fem sekunder igjen på klokka. Det kunne i utgangspunktet vært nok til å utlignet.

- Vi protesterer for å markere for at det er gjort en feil som ikke er tatt under kampavviklingen, forteller Tjugum, som understreker at utfallet av klagen er uvisst.

KLAGER: Den norske leieren, anført av leder for troppen, Heidi Tjugum. Foto: Joachim Baardsen/Dagbladet
KLAGER: Den norske leieren, anført av leder for troppen, Heidi Tjugum. Foto: Joachim Baardsen/Dagbladet Vis mer