Slakter motivasjonen til superstjerner:
- Da kan du dra til helvete

MMA-stjerne Ronda Rousey ut mot pengekulturen. 

KRITISK: Ronda Rousey kritiserer de to store idrettskjendisene Floyd Mayweather og Conor McGregor. Foto: AP Photo Neil Frankland/NTB Scanpix
KRITISK: Ronda Rousey kritiserer de to store idrettskjendisene Floyd Mayweather og Conor McGregor. Foto: AP Photo Neil Frankland/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): MMA-stjerna Ronda Rousey er den mest kjente kvinnen i UFC, men har ikke konkurrert siden sjokktapet mot Holly Holm litt over ett år siden.

Rousey forteller at hun ikke var like forberedt på kampen mot Holm som hun skulle vært. Hun var sliten, men likevel tok hun kampen på strak arm, delvis for å ikke skuffe fansen.

Hun sier selv at hun har lært veldig mye av tapet, og en av tingene hun har lært er at penger ikke er alt her i verden. 29-åringen forteller at hun var ute etter å gjøre så mange folk som mulig glade, og at det endte med at det var hun som ble sittende alene med depresjoner.

- Alle pay-per-views i verden, alle pengene i verden, det betyr ikke en dritt for meg fordi jeg tapte kampen, sier Rousey i et intervju med ESPN The Magazine.

Samtidig kommer hun med et stikk til verdensstjernene Floyd Mayweather og Conor McGregor. Mayweather er en av verdens mest meritterte boksere, og er ikke redd for å vise hvor mye penger han eier. På nyåret vakte han oppsikt da han publiserte et bilde av seg selv sammen med sine åtte biler i millionklassen, pluss sitt privatfly.

FÅR KRITIKK: Conor McGregor. Foto: AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Michael Reaves / NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Conor McGregor. Foto: AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Michael Reaves / NTB Scanpix Vis mer
FÅR KRITIKK: Floyd Mayweather Jr. Foto:   Christian Petersen/Getty Images/AFP /NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Floyd Mayweather Jr. Foto:   Christian Petersen/Getty Images/AFP /NTB Scanpix Vis mer

McGregor er MMA-sirkusets aller største stjerne, og det har tidligere blitt spekulert i om duoen vil møtes til kamp på tvers av sportene. Rousey mener begge er drevet av penger.

- Dersom penger er motivasjonen, kan du dra til helvete. Alle disse pengegale folka.. Penger Mayweather, Penger McGregor. Jeg ser at de utnytter situasjonen. Folk kjøper det.. Tilbedelsen av penger i vårt samfunn stikker så dypt. Men selv om det er den letteste måten å holde på folks oppmerksomhet eller underholde dem, betyr ikke at det er den riktige måten, sier Rousey, som ikke har planer om å tenke på andre enn seg selv i framidien.

- Jeg skal aldri risikere kroppen min for penger eller tv-seere igjen. Det som gjør meg glad er å vinne og være den beste i verden, det er alt. Til helvete med all promoteringen og energien som blir brukt på noe som ikke handler om at jeg skal vinne, sier hun.

Rousey er forøvrig klar for comeback og møter brasilianske Amanda Nunes 30. desember. Kampen finner sted under UFC 207 i Las Vegas.