Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA-cupfinalen

Slakter Mourinho: - Nøt å se sin egen spiller mislykkes

Kritiseres for personalbehandlingen av Marcus Rashford (20) før FA-cupfinalen mot Chelsea.

KONTROVERSIELL: José Mourinho og Manchester United forbereder FA-cupfinalen mot Chelsea. Foto: NTB scanpix
KONTROVERSIELL: José Mourinho og Manchester United forbereder FA-cupfinalen mot Chelsea. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Chelsea - Manchester United, FA-cupfinalen, kl. 18.15 på TV3

Manchester United og Chelsea spiller i dag FA-cupfinale på Wembley. Dette blir lagenes eneste mulighet til å vinne en tittel i årets sesong.

Før kampen er BBC-ekspert Jermaine Jenas svært kritisk til José Mourinhos personalbehandling i Manchester United. Den tidligere Tottenham-profilen trekker fram managerens uttalelser etter 0-1-tapet for Brighton 4. mai. Mourinho var spesielt kritisk til 20-åringen Marcus Rashfords innsats.

INN OG UT AV LAGET: Marcus Rashford. Foto: NTB scanpix
INN OG UT AV LAGET: Marcus Rashford. Foto: NTB scanpix Vis mer

Med Romelu Lukaku og Alexis Sánchez ute med skader, startet Rashford på topp sammen med Anthony Martial. Blant annet sløste Rashford bort en gyllen sjanse til å sende United i ledelsen på Falmer Stadium.

- Det var ikke godt nok, erklærte Mourinho etter tapet.

- Kanskje dere nå vil slutte å spørre meg hvorfor A, B eller C ikke spiller. «Hvorfor alltid Lukaku?» Vel, nå vet dere hvorfor alltid Lukaku. Eller alltid den spilleren, eller den spilleren. Vi er trolig ikke så gode som folk tror vi er individuelt, sa Mourinho.

Direkte kritikk

BBC-ekspert Jermaine Jenas mener uttalelsen om Lukaku var en direkte kritikk av Rashford. Han går langt i å slakte Mourinho for personalbehandlingen:

- For å være helt ærlig: Det han (Mourinho) sa etter Brighton-kampen, var helt forferdelig. Kommentaren om Lukaku var en direkte kritikk av Rashford. Det var akkurat som om han nøt å se sin egen spiller mislykkes, sier Jenas.

- Dette ga Mourinho muligheten til å si: «Hold kjeft! Jeg har rett, dere har feil.» Men dette er ikke noe han bør bruke overfor en ung spiller.

Hva skjer med Conte?

Mourinho starter for øvrig med Lukaku og Alexis Sánchez på topp i FA-cupfinalen som starter klokka 18.15 på TV3.

De engelske lørdagsavisene er for øvrig fulle av artikler om finalen. Størst fokus på baksidene er det på Antonio Conte, som kan lede Chelsea i kamp for siste gang. Klubben endte på 5. plass i Premier League og mislyktes med å kvalifisere seg til Champions League neste sesong.

Conte innser at han kan få sparken, selv med triumf på Wembley, men sier:

- Jeg vet ikke, jeg vet ikke. Dette er ikke et spørsmål for meg. Jeg er interessert i å vinne finalen. Det er det viktigste for meg, det er det viktigste for spillerne mine, sier han.

- Men noen ganger bestemmer klubben seg for å sparke deg, selv om du vinner, fordi de har en grunn til det. Helt klart. Men jeg beskytter jobben min. Jeg er veldig fornøyd med jobben, forteller Conte.

DAILY EXPRESS: Anto Conte dominerer baksidene av de engelske avisene lørdag. Her dagens Daily Express.
DAILY EXPRESS: Anto Conte dominerer baksidene av de engelske avisene lørdag. Her dagens Daily Express. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media