FIKK FORKLARINGEN: Juan Mata ble byttet ut igjen 29 minutter etter han kom inn på banen. Foto: NTB Scanpix
FIKK FORKLARINGEN: Juan Mata ble byttet ut igjen 29 minutter etter han kom inn på banen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Slakter Mourinhos valg:
- Latterliggjorde ham

Jose Mourinho får gjennomgå etter han byttet Juan Mata inn og ut igjen i løpet av en halvtime.

(Dagbladet): Jose Mourinhos menn sikret sesongens første pokal da de beseiret regjerende ligamester Leicester 2-1 i Community Shield-finalen i går.

Etter Zlatan Ibrahimovic stanget inn 2-1 ti minutter før slutt - handlet det naturligvis om å sikre seieren for de rødkledde.

En som ble ofret for sølvtøyet, var Juan Mata. Den spanske midtbanespilleren kom inn etter 63 minutter i oppgjøret, men ble byttet ut igjen i sluttminuttene.

- Latterliggjorde ham

Mourinho og Mata to har hatt en turbulent fortid. Da Mourinho tok over Chelsea, gikk Mata fra en av klubbens viktigste spillere (25 målgivende og 18 mål) til utstøtt på et halvt år.

Mata ble solgt til rivalen Manchester United, og avslørte i ettertid at han ikke hadde et forhold til Mourinho og ikke snakket med manageren i det hele tatt.

I går ble den spanske midtbaneeleganten et offer igjen. Og det var tydelig at Mata selv virket fortumlet i det han ruslet av gressmatta.

På sidelinja ventet en forklaring fra Mourinho selv og en av assistentene.

En av dem som reagerte på byttet - er BBC-ekspert Danny Murphy. Han tordner etter Mourinhos avgjørelse:

- Kortversjonen er at Mourinho ville vise spilleren selv og resten av gruppa at han ikke har noen planer for Mata i fremtida, sier han ifølge Daily Mail.

Murphy forsetter:

- Han latterliggjorde ham foran fansen, han latterliggjorde ham foran venner og familie. Jeg liker det ikke i det hele tatt. Jeg syns Mata taklet situasjonen bra. Han var igjen på banen etter kampen og feiret, men jeg tror ikke han kommer til å være i United i slutten av august.

-Taktisk valg

Mourinho selv angret seg ikke på valget han tok i sluttminuttene, og var ikke enig i ekspertenes dom om at han latterliggjorde Mata.

Slik forklarer han situasjonen:

- Mata forstår hvorfor vi gjorde det. Vi forventet at Leicester kom til å slå mye langt i sluttminuttene. Derfor ville jeg ta av den minste spilleren vi hadde på banen. Det var Mata. Vi vil vinne, og alle var fornøyde etter kampen, forklarer Mourinho på pressekonferansen i går.