KRITISK: Liverpool-trener Jürgen Klopp skulle helst vært foruten Nations League. Foto: Jon Super / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
KRITISK: Liverpool-trener Jürgen Klopp skulle helst vært foruten Nations League. Foto: Jon Super / REX / Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Nations League får kritikk:

Slakter Nations League: - Meningsløst

Liverpool-trener Jürgen Klopp går hardt ut mot den nye turneringen, og får støtte av Tottenham-trener Mauricio Pochettino.

Denne uka er det pause i de største klubbturneringene mens de europeiske landslagene skal spille den tredje og fjerde kampen i Nations League.

Antallet kamper endres ikke, men nyvinningen gjør at landslagene spiller flere viktigere kamper.

Det liker Liverpool-trener Jürgen Klopp særs dårlig.

- Nå stikker spillerne for å spille Nations League, noe jeg synes er den mest meningsløse turneringen i verden, sa Klopp på en pressekonferanse etter gårsdagens 0-0-kamp mot Manchester City.

- Vi må begynne å tenke på spillerne. Du må kunne ringe landslagstrenerne og si: «kan du la den spilleren hvile?», og så svarer han at også han har press på seg.

- Farlig for spillerne

Forventningene var store før Liverpool og Manchester City barket sammen, men ingen av lagene imponerte nevneverdig.

- Folk spør meg hvorfor den manglet intensitet. Men det har med at spillere som Jordan Henderson bare fikk to ukers fri etter VM, sier Klopp.

Spurs-trener Mauricio Pochettino mener turneringen er «farlig» for spillerne.

- Det er så vanskelig å forstå turneringen. Du er ferdig med VM, så må du konkurrere i en offisiell turnering i din første internasjonale pause. Det er bedre å si til spilleren: «tren, hvil, hent deg inn», sier Pochettino, ifølge Independent.

- Fotballen er en gigantisk business. Det er ikke lett. Dagens fotball bryr seg ikke om spillerne, alt handler om kamper, kamper, kamper, fortsetter argentineren.

Giggs støtter formatet

Der de to klubbtrenerne er kritiske, støtter Manchester United-legende og Wales-manager Ryan Giggs det nye formatet.

- Jeg liker det. Hvis du ser på alle gruppene og pottene, så tror jeg alle er konkurransedyktige. Du ser på gruppene og tenker: «Jeg vet ikke hvem som kommer til å vinne», sier Giggs til UEFA.com.

- Det er flott for en manager. Det er et nytt konsept, en ny start, og det vil ta litt tid før spillerne og fansen forstår det. Men når de endelig gjør det, så tror jeg at de kommer til å nyte det, fortsetter Giggs.

- Norge har en bra sjanse

Norge tar imot Slovenia på Ullevaal førstkommende lørdag, og deretter venter Bulgaria neste tirsdag.

- Det gjør jo at man slipper treningskamper. Jeg tror ikke dette betyr så mye for lagene i A- og B-nivået. Det største er jo for dem som spiller i D. De er jo også sikret en plass i EM. Jeg tror Norge (C) har en bra sjanse i sin pulje, sier Egil «Drillo» Olsen til NTB.

Også Nils Arne Eggen er positiv.

- Det at du spiller om noe er alltid viktig etter min mening. Altså, på klubbnivå øver man seg ikke mye på Champions League om du spiller treningskamper. Så jeg er positiv til Nations League og tror dette kommer til å bli brukt også av FIFA etter hvert, sier Eggen til NTB.

Norge ligger på andreplass i gruppa med tre poeng. Bulgaria topper gruppa med full pott etter to kamper.