Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slakter Neymars fravær: – Han spytter på klubben

Neymar var ikke på tribunen da PSG sikret det franske ligagullet i helga. Nå får han gjennomgå.

ER HJEMME: Neymar rehabiliterer i hjemlandet Brasil. Her er han med kjæresten Bruna Marquezine under et veldedighet-arrangement i Brasil i helga. Foto: NTB Scanpix
ER HJEMME: Neymar rehabiliterer i hjemlandet Brasil. Her er han med kjæresten Bruna Marquezine under et veldedighet-arrangement i Brasil i helga. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Paris Saint-Germain sikret i helga den franske ligatittelen da de feide Monaco av banen.

Etter 7–1 seieren var det klart for gullfest for storklubben. Spillerne løp rundt på banen og mottok fansens hyllest med PSG-flagg veivende i vinden, før de fortsatte festen utover vårnatta.

Det var flust av stjerner der, men den største av de alle, Neymar, manglet. Brasilianeren er skadet, og jobber for å bli klar igjen til sommerens fotball-VM.

FEIRET UTEN NEYMAR: Paris Saint-German-spillerne etter ligagullet var sikret søndag kveld. Foto: NTB Scanpix
FEIRET UTEN NEYMAR: Paris Saint-German-spillerne etter ligagullet var sikret søndag kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På grunn av skaden er Neymar hjemme i Brasil. Derfor var han heller ikke å se under PSGs gullfest.

– Respektløst

Noen vil kanskje si at det var et klokt valg å bli hjemme og jobbe mot neste mål. Den tidligere franske spydspissen Christophe Dugarry er ikke en av dem. Han kaller Neymars valg for respektløst:

– Hvordan kunne han ikke være der sammen med lagkameratene når gullet kunne bli sikret? De har gitt ham en lederrolle i klubben, og han kommer ikke engang for å feire med lagkameratene. Hvordan kan PSG akseptere dette, spør Dugarry ifølge Marca.

Franskmannen kvesser øksa og fortetter:

– Hvordan kan han se lagkameratene i øynene når han oppfører seg på den måten? Han spytter på klubben. Jeg syns det er en skandale. Hvis han var i Barcelona ville han ha vært på disse kampene. Hvis jeg hadde vært PSG-spiller, hadde jeg vært irritert.

Det er ikke bare Neymar selv som får gjennomgå. 46-åringen gir også klubben deler av skylda:

– Jeg takler ikke spillere som bare tenker på seg selv. Du må ha et kollektiv for å vinne fotballkamper. Det er aldri de individuelle spillerne som avgjør kamper, og fortsatt så tror flere at PSG kan vinne Champions League med den holdningen.

Trenger tid

Det var i ligakampen mot Marseille 25. februar i år at Neymar ble skadet. Etter 80 spilte minutter ble den brasilianske kjæledeggen liggende og vri seg i smerte, før han gråt av smerte da han ble båret av banen.

Neymar ble operert i Brasil i begynnelsen av mars, og har siden jobbet med å komme tilbake på fotballbanen.

– Jeg trenger omtrent en måned, men det leges bra, sa Paris Saint-Germain-spilleren til TV Globo i hjemlandet forrige helg. Det betyr at han akkurat kan rekke PSGs siste ligakamp.

Til tross for at han prøver å komme tilbake på banen, har Neymar også tatt seg tid til å utnytte Brasils natteliv. I forrige måned ble det bruduljer da 26-åringen møtte opp på nattklubb med krykker og beskyttelsesskinne på den opererte foten i forbindelse med en familiebursdag.

Det ble ikke uventet småkaos. En video fra kvelden, videreformidlet av avisa Daily Mail, viser blant annet at Neymar står på sin friske fot og forsøker seg på en slags dans.

Holdt på å bli lam

Det er ikke første gang Neymar har vært gjennom en alvorlig skade. Neymar satt i en rullestol uten følelser i beina da Brasil gikk på et ydmykende VM-tap på hjemmebane i 2014. Tyskland vant 7-1, og ga den brasilianske stoltheten et sår som aldri kommer til å gro.

Det ble tidlig klart at ryggskaden var alvorlig. Lenge gikk det rykter om at Neymar var 2,5 centimeter fra å bli lam.

– Den skaden er den verste jeg har opplevd. Jeg gråt i en hel uke. Det samme gjorde familien, venner og foreldre. Alle var berørt, uttalte Neymar.

Den 26 år gamle PSG-spilleren fortalte at han satt i rullestol de første dagene:

– Jeg kunne ikke løfte beina. Jeg hadde ingen følelser i dem, rett og slett. Jeg gråt mye. Både fordi det var smertefullt, men også fordi jeg ikke hadde følelser i beina.

Den gangen stoppet skaden opp for VM-drømmen. Så gjenstår det å se om Neymar rekker årets VM. Og ikke minst siste seriekamp og den påfølgende festen i PSG.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling