Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slakter NFF og Vålerenga

Magne Hoseth spilte i seks kuldegrader i Tromsø - og fatter ikke hvordan Vålerenga kunne ende innendørs i Oslo i går kveld. Et nederlag for Royal League-konseptet, mener Hoseth.

TROMSØ (Dagbladet): Og han får støtte av både Tromsøs og FC Københavns trenere i den kraftige kritikken av «fotballlpysene» i Oslo - Norges Fotballforbund og Vålerenga.

Hoseth tviler på om de tar Royal League på alvor.

-  Royal League er flott matchtrening. I FC København har den prestisje, og vi spiller for å vinne ligaen, sier Hoseth.

I går spilte Magne Hoseth utendørs mørketids-fotball - i et oppgjør som riktignok ikke var minneverdig - men som ble avviklet på forbausende grønt gress i et vinterkledd og bikkjekaldt Tromsø. I Oslo var det angivelig ikke mulig med utendørsfotball.

Vålerenga-Djurgården gikk innendørs i Valhall da Ullevaal Stadion ble stengt, en avgjørelse Hoseth synes er totalt ubegripelig.

Gjør narr

-  Alfheim-matta var slett ikke verst den. Når vi fikk til å spille utendørsfotball her i Tromsø, er det en gåte for meg at det ikke var mulig i Oslo, mener Hoseth.

-  Avgjørelsen om å stenge Ullevaal er slett ikke bra for Royal League. Det er rett og slett synd. For ligaens anseelse og publikumsinteressen er det viktig at Ullevaal Stadion blir benyttet, mener den norske landslagsspilleren.

FC København-trener Hans Backe gjorde regelrett narr av fotballfolket i Oslo:

-  Det var ganske enkelt en stor prestasjon med utendørsfotball i Tromsø i desember, noe man altså ikke klarer i Oslo.

Refser Rekdal

Avtroppende Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo gikk enda lenger i sin kritikk:

-  Norske klubber og Fotballforbundet har vært med på å jobbe fram Royal League. I Tromsø har folk jobbet i en måned for å holde Alfheim åpen. Og så er Fotballforbundet i Oslo de første som «backer ut». Det er uprofesjonelt. Jeg synes også Vålerengas opptreden i denne saken er kritikkverdig, sier Høgmo.

Påtroppende TIL-trener Otto Ulseth har liten sans for argumentet om at landslagsarenaen ikke tålte belastningen.

-  Alle skjønner jo at det va mulig å spille utendørs i Oslo, når det går an 2000 kilometer lenger nord. Men det virker ikke som om Norges Fotballforbund, som hovedaksjonær i Ullevaal Stadion AS, er interessert i å gjøre Royal League attraktiv. Dette var et kraftig tilbakeslag for tanken om en skandinavisk liga, sier Ulseth.

TISSATRENGT? Publikum ropte «Ho sett og pesse» til Magne Hoseth - og det syntes både TILs Arne Vidar Moen (t.v.) og Hoseth sjøl var ganske morsomt. Hoseth var ikke like fornøyd med fotballpysene i Oslo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media